Lyt til artiklen:

Strautmann viser markedets korteste snitlængde frem

00:00
Hastighed: ???x
02:31

Strautmann har længe været et kendt navn herhjemme, men fokus på at reducere snitlængden, og bringe den tættere på finsnittere har ikke været særlig markant hos Strautmann i de seneste år. Selvom de har haft god succes med deres Magnon 10 med 35 millimeter snitlængde.

Dette ændrer sig nu fuldstændigt efter stor kunde efterspørgsel.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For med den stigende efterspørgsel efter kortere snitlængder på under 20 millimeter og endda mod 10 millimeter fra både biogas- og kvægbedrifter, har Strautmann nu kastet sig ind i kampen om at få snitlængden ned på pickupvognene med den helt nye serie, Magnon 11.

rich-media-2
84 knive skal holde snitlængden ned på de 22 mm. Foto: Strautmann.

22 millimeter teoretisk snitlængde

Den nye model, Magnon 11, har en teoretisk snitlængde på 22 millimeter, hvilket giver den korteste klipning på markedet. Denne serie kan være et alternativ til dem som gerne vil holde sig til en Pick-up vogn, og hidtil har brugt finsnitter på grund af den korte snitlængde.

På den nye Magnon 11 er både Flex-Load pick-up'en, Continuous Flow-systemet, chassiset samt overbygningen og doseringsenheden præcis de samme som Magnon 10, resten er nyt.

Det nye findes i rotor og knivenheden. Magnon 11 er udstyret med 84 knive, og beskyttes af det velkendte "Exact-Cut" knivebeskyttelsessystem.

Transporttænderne på den integrerede rotor er udstyret med 10 millimeter brede Hardox tandplader og ekstra forstærkning ved tandspidsen. Det sikrer, ligesom på alle Strautmann-silagevogne, en ekstremt homogen klippekvalitet med minimal slid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En oliebadsgearkasse driver rotoren i alle Magnon-modeller. På grund af de høje hastigheder i kraftoverførslen er drejningsmomentbelastningen på komponenterne lav, og driftssikkerheden bevares fortæller Strautmann.

Med tanke på den øgede effektbehov på grund af den korte klippelængde er Magnon 11 udstyret med forstærkede drivgear og en beskyttelse på 3000 Newtonmeter. Derfor skulle Magnon 11 kunne håndtere traktorer langt over 400 hestekræfter.

Til den kommende sæson i 2024 vil Magnon 11 være tilgængelig i en begrænset mængde som en forserie. Den egentlige serieproduktion planlægges til sæsonen i 2025.

rich-media-4
Flex-Load pick-up er også blevet opdateret til Gen2, og vil blive vist frem, hvor materialeflowet er blevet betydeligt bedre og service/vedligehold er det nemmeste på market fortæller Strautmann. Foto: Strautmann.