Lyt til artiklen:

Skift mellem rensesystemer med et klik

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Er du avler og dyrker forskellige afgrøder til optagning, eller har forskellige jordtyper og ønsker at bruge den samme optager, der behandler alle afgrøder skånsomt, står flere over for udfordringen med at undgå at skulle købe to forskellige optagere med separate rensesystemer - eller begrænse sig til ét system og tage det hele med.

Da omskiftning mellem systemerne er et større arbejde, hvis man skal være effektiv når først optagersæsonen er i gang, er Grimmes nye ChangeSep-system måske en mulig løsning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grimme mener i hvert fald selv, at de har svaret på denne udfordring med deres nye ChangeSep, som kombinerer de velkendte ClodSep- og EasySep-rensesystemer på samme maskine. Med et enkelt klik fra førerhuset kan du skifte mellem dem

rich-media-2
Når du bruger "EasySep" (1), kan du rotere gummifingrene på "ClodSep" (2) i produktstrømmen for at sikre en mere ensartet fordeling af kartofler eller løg på det efterfølgende sorteringsbord. Foto: Grimme.

Skift mellem

En optager som EVO 290, hvor der er to separatoraggregater, som kan få ChangeSep rensesystemet på. Der bliver skiftet mellem fingerbånd (ClodSep) og afstrygningsvalser (EasySep) fuldstændig hydraulisk direkte fra førerhuset på under to minutter. Det betyder også at man stadig kan foretage hældningsjusteringer på både det første og andet separatoraggregat, uden nogen begrænsninger. Det vil sige, at man endda kan bruge begge systemer delvist sammen, hvor de kan hjælpe hinanden hvis man ønsker det, siger de hos Grimme.

Derudover kan du individuelt og trinløst justere hastigheden på begge separatoraggregater, hvilket giver dig mulighed for at tilpasse optageren til forskellige forhold og afgrøder uden kompromis.

Med TerraControl, der bruger halve kamtromler til at optage kartofler i rækker og løg, kan du endda omskifte kartoffeloptageren til en løgoptager med blot et tryk på en knap - uden at skulle udføre noget monteringsarbejde på optageren.

80 procent af alle

Fra Grimme´s side regner man med at Changesep bliver monteret i fremtiden og solgt på op til 80 procent af alle de optagere der kommer til at blive solgt, når systemet kommer på flere af optagerne i fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grimme har store forventninger til det her system lyder det til.