Lyt til artiklen:

Rusland: Kornaftale kan genoptages, hvis FN imødekommer krav

00:00
Hastighed: ???x
01:22

Mandag trak Rusland sig ud af kornaftalen med Ukraine, samme dag som aftalen stod til at udløbe. Siden har der fra russisk side ikke været udvist noget ønske om at genoptage aftalen, men nu er der lyd fra Kreml, det skriver Reuters

Onsdag lyder det nemlig, at Rusland giver FN tre måneder til at implementere en aftale, som er lavet mellem Rusland og FN, som krav for kornaftalerne har kunnet blive til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aftalen, eller memorandummet, går på at facilitere den russiske eksport af korn og gødning. Og det er da også netop russisk eksport af korn og gødning, der ved de seneste forlængelser har været en sten i skoen for Kreml, der ikke mener at kunne mærke noget til dét.

- I aftalen står der, og jeg citerer... at aftalen vil gælde i tre år, og hvis en af parterne vil ud af den, så må de give tre måneders varsel. Vi har givet vores varsel, udtaler Maria Zakharova, der er talsmand for de russiske udenrigsministerium.

Hun peger på, at det også betyder at FN har tre måneder til at opnå resultater, og hvis de gør det vil Rusland altså være åbne for at drøfte en kornaftale.