Lyt til artiklen:

Kornaftale forlænget - længde usikker

00:00
Hastighed: ???x
01:17

Rusland og Ukraine er blevet enige om at forlænge kornaftalen i Sortehavet, omend der hersker mindre uenigheder om længden af forlængelsen. Det skriver Reuters

Den seneste forlængelse af aftalen udløb lørdag den 18. marts, og parterne har derfor forhandlet med Tyrkiet og FN om en forlængelse. Samme dag meldte FN og Tyrkiet ud, at der var faldet en forlængelse på plads, dog uden at komme længden nærmere. Ukraine meddelte, at forlængelsen var på yderligere 120 dage, men en aftale kræver også russisk samarbejde, og fra Moskva lyder det, at man vil forlænge i 60 dage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Russiske krav

For at forlænge yderligere kræver russerne, at visse vestlige sanktioner mod landet fjernes. Selvom der tidligere er lavet en treårig aftale om også at sikre eksport af russiske fødevarer og gødning, mener russerne nemlig, at andre sanktioner hæmmer eksporten. Det er for eksempel forsikringer, logistik og betalinger.

Den russiske FN-ambassadør meddelte blandt andet fredag, at EU, USA og Storbritannien har to måneder til at fritage alle led af den russiske landbrugssektor fra sanktionerne.