Lyt til artiklen:

Stigende salg af fedt betyder flere ansatte hos Lipitec

00:00
Hastighed: ???x
01:50

Vækst i salget af foderfedt til landbruget fører nu til, at virksomheden Lipitec med fabrik i Vantinge på Fyn ansætter to medarbejdere, som er velkendte i agrobranchen: Aksel Katborg er ny Product Manager og Thorkild C. Moos er ansat som Technical Sales Manager, det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Der er en stigende erkendelse af, at fedtsyrer i foderet også bidrager med specifikke egenskaber, som kan sikre en højere ydelse uden at sænke proteinprocenten i mælken, og samtidig bidrage til en bedre reproduktion, mener virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hidtil har fedtsyrer i primært været brugt som et energitilskud, og med en forstærkning af salg og udvikling vil Lipitec bidrage med yderligere rådgivning til kunder om produkterne og deres anvendelighed.

Fedt i foder til kvæg er officielt anerkendt som et vigtigt virkemiddel til at nedbringe CO2-aftrykket i mælke- og kvægproduktionen, idet energien fra fedt udnyttes langt mere effektivt end andre næringsstoffer og omsættes uden forgæringstab i vommen fra metan og CO2.

Lipitecs speciale er produktion af forskellige typer vombeskyttet fedt (bypass-fedt) til malkekøer, samt specielle typer pulverfedt til andre dyregrupper, for eksempel smågrise. Alle produkter er udviklet med henblik på at optimere husdyrenes sundhed og landmandens økonomi.

Lipitec meddeler, at de var blandt de første med udvikling af processer til calcium-forsæbet fedt og har en moderne fabrik på 8.000 kvadratmeter i Vantinge. Her udnytter de en kombination af videnskabelig og ingeniørmæssig viden og knowhow til at producere fodermidler.