Lyt til artiklen:

Norcover vil bygge med tagdug i landbruget

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Abonnementsartikel

Med et ønske om at starte egen virksomhed og komme tilbage til rødderne, hvor det hele startede for snart 20 år siden, er Birger Borngräber gået solo med Norcover ApS.

Mange kender nok Birger Borngräber fra virksomheden Uniqcover, som han første juli er udtrådt af. Det er han for at gå tilbage til rødderne med virksomheden Norcover ApS, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Den nye virksomhed leverer løsninger med tagdug til landbrugsstalde, maskinhaller og overdækninger til gylletanke, og vil gerne tage en plads på scenen i landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kommer til at kræve en masse benarbejde, men det er virksomheden og dens erfarne ansatte selvfølgelig klar til, siger Birger Borngräber.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har et ønske om at komme mere ud i "marken", hvor jeg har den tætte dialog med kunder og leverandører. Det er som at komme back to basic, hvor jeg startede for snart 20 år siden. Så nu ser jeg frem til at komme ud og besøge kunderne, siger Birger Borngräber.

Fordelene ved tagdug er ifølge ham mange, blandt andet gennemstrømmer der op til 85 procent af dagslyset i en stald med tagdug. Luftstrømningen er med til at reducere ophobning af varmluft og luftfugtighed. Tagdugen er modstandsdygtig overfor UV-stråling, og dens lyse farve gør at den reflekterer sollyset, hvilket reducerer temperaturen i stalden og minimerer varmestress.