Lyt til artiklen:

Rekordstort antal herregårde åbner på Herregårdenes Dag

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Imponerende bygninger og smukke parker summer af liv den 20. august, når en lang række slotte og herregårde åbner for publikum med et væld af forskellige aktiviteter og arrangementer i anledning af den nationale Herregårdenes Dag, det skriver Gammel Estrup i en pressemeddelelse.

- Man kan blandt andet komme med på eksklusive omvisninger og spændende havevandringer. Nogle steder kan man opleve levendegørelse, markeder, foredrag og spændende mad. Mulighederne er mange, og der er arrangementer over hele landet. Nogle arrangementer er gratis og andre kræver entré, fortæller museumsinspektør Marie Kirstine Elkjær fra Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, der koordinerer Herregårdenes Dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oplysningskampagne for herregårde

Herregårdenes Dag er iværksat af Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, og tanken bag begivenheden er at sætte fokus på de danske slotte og herregårde, som er en væsentlig, men ofte overset, del af den danske kulturarv.

- Herregårdenes Dag er en oplysningskampagne for de danske herregårde og den historie og kulturarv, de repræsenterer. I Danmark findes omkring 730 herregårde, og det danske landskab er formet af herregårdene, der gennem århundreder har været den væsentligste drivkraft på landet. De store gamle hovedbygninger ligger stadig i landskabet som vidnesbyrd om godsernes enorme betydning - blandt andet som nogle af de største arbejdspladser i landområderne helt ind til midten af 1900-tallet. Med Herregårdenes Dag vil vi gerne invitere folk indenfor, så de får øjnene op for de mange smukke, storslåede herregårdsanlæg, der ligger overalt i landet, siger Marie Kirstine Elkjær.

Herregårdenes Dag har siden 2019 været afholdt hvert år den tredje søndag i august.