Lyt til artiklen:

Landbrugsskole inviterer unge til sikkerhedskursus: De skal indse, at de ikke er udødelige

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Viden er vejen til at unge der arbejder i landbruget ikke kommer ud for ulykker, mens de er på arbejde. Det er devisen hos Grindsted Landbrugsskole, der inviterer alle unge mellem 12-16 år, der har interesse i landbrug eller arbejder på en gård, på et to-dages kursus om sikkerhed i landbruget, det skriver skolen i en pressemeddelelse.

Ifølge arbejdstilsynet er landbruget en af de brancher, hvor der sker flest alvorlige arbejdsulykker. Ulykkerne fører typisk til brækkede arme og ben, hjernerystelser og knuste hænder. Antallet af dødsulykker er desværre også højt i landbruget, og derfor skal de unge på kursus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan tager du hånd om en arbejdsulykke

Se også:

Sådan tager du hånd om en arbejdsulykke

- Deltagerne vil få rigtig meget praktisk læring, hvor vi øver håndtering af dyr, arbejde i værkstedet og i maskinhallen. Vi tror på, at de unge kan forebygge rigtig mange farlige situationer, hvis de er godt oplyste, om de farer der kan være, når man arbejder tæt på dyr og maskiner. Samtidig får de indsigt i, hvordan rigtig håndtering af dyr foregår, og hvad man skal være opmærksom på, når man er tæt på landbrugsmaskiner. På den måde bliver en øget viden og bevidsthed omkring sikkerhed vejen til et sikrere arbejdsliv, påpeger Poul Thomsen, kursusleder og landbrugslærer på Grindsted Landbrugsskole.

rich-media-3
På kurset vil der være praktisk læring i både stald og værksted. Foto: Grindsted Landbrugsskole.

På kurset vil de unge blandt andet møde den unge landmand Bertel Holm Uhre, som vil fortælle om sine oplevelser omkring sikkerhed i landbruget. Han vil dele en række praktiske eksempler på, hvordan man undgår skader på sig selv og andre.

De vil også modtage undervisning fra Arbejdsmiljøkonsulent i LandboUngdom Hans Jürgen Dethlefsen, som gennem de seneste 20 år har arbejdet med unges arbejdsmiljø i landbruget.

- Mit vigtigste mål er at få de unge til at indse, at de ikke er udødelige. De skal forstå, at en forkert beslutning kan blive fatal, så derfor skal de klædes på og opnå en viden, der gør, at de agerer hensigtsmæssigt i enhver arbejdssituation. Regler og love er en ting, men langt vigtigere er det, at de unge selv er bevidste om, hvordan de arbejder mest sikkert, det kan de så tage med sig ind i deres voksenliv, og de gode vaner kan være med til at mindske arbejdsulykker i landbruget, påpeger Hans Jürgen Dethlefsen.

Arbejdstilsynet: Kurven er ikke knækket for dødsulykker i landbruget

Se også:

Arbejdstilsynet: Kurven er ikke knækket for dødsulykker i landbruget