Abonnementsartikel

Organisationen har fokus på færdselssikkerhed.

LandboUngdom har i denne tid ekstra fokus på færdselssikkerheden. Derfor havde LandboUngdom Sønderjylland Øst arrangeret en færdselsaften på Gråsten Landbrugsskole.

Mange var denne aften mødt op, for at høre Kai Varisbøl fra Færdselspolitiet i Sydøstjylland fortælle om sikkerhed og lovgivning omkring færdsel på landevejene med traktorer og andre tunge køretøjer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, det er et meget vigtigt emne at tage op lige her og nu, hvor forårsarbejdet på markerne for alvor snart går i gang. De unge ved en masse om sikkerhed i forvejen, men det er altid en god idé at blive mindet om de forskellige regler og farer - derfor har vi inviteret politiet til at komme og fortælle lidt mere omkring emnet, fortæller Jacob Hollender, Regionsformand i Sønderjyllands LandboUngdom.

Kai Varisbøl har arbejdet 30 år indenfor Politiet, hvoraf de sidste 18 år ved Færdselspolitiet. Derfor har han en stor viden, som han kan dele ud af og også vise nogle - både heldige og uheldige - episoder fra politiets dagligdag. Sæt jer ind i reglerne, få lys nok på traktoren og brug jeres sunde fornuft ? så er I allerede godt på vej, var hans opfordring til de unge mennesker.

LandboUngdoms arbejdsmiljøkonsulent Hans Jürgen Dethlefsen var denne aften mødt op til arrangementet.

- Arbejdstilsynet forventes at øge antallet af uanmeldte besøg i landbruget, så det er en god idé at være på forkant ude på bedrifterne. Landbruget er en af de farligste arbejdspladser - og mange ulykker sker fordi, man bliver "blind" overfor hverdagens faldgruber, udtaler Hans Jürgen Dethlefsen, der har mere end 15 års erfaring og vi-den omkring generel sikkerhed og arbejdsmiljø på bedrifter.

Aftenen blev rundet af med grillpølser og vand til alle fremmødte.