Lyt til artiklen:

Köckerling viser stabile tænder til øverlig jordbehandling

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Til Dansk Markdemo kunne Köckerling vise deres dobbelt fjedret tænder frem for mere stabilitet, når der skal bearbejdes i en lav arbejdshøjde.

- Det er faktisk meget enkelt lavet, og helt mekanisk uden indstilling, når først det er monteret. Vi har vores almindelige Herkules-tand, hvor der er sat et ekstra stykke på som sidder fast fra toppen og halvvejs ned, som skal give styrken, siger Mikael Nielsen, sælger hos Köckerling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Herkules-tand er blevet dobbelt, hvor den ekstra har et hul hvor den ender halvvejs nede af den oprindelige tand, Den "standard" herkules-tand stikker igennem, og gør at tanden ikke rykker sidevejs, samt får mere styrke ved udløsning når der kommer forhindringer/sten. Foto: Esben Henneberg.

Tænker på øverlig behandling

- Alle harver kan køre i dybden, det er der ikke noget problem med, men der, hvor tandharver kommer på arbejde, er ved øverlig bearbejdning, fordi de vil slå meget mere ud og er urolig, så den gode gennemskæring bliver svær, hvor man kan sige i mange tilfælde er det rigeligt at rode i jorden i 2-3 cm dybde, siger Mikael Nielsen.

Det er det den her løsning skal gøre, samt den giver en anden fordel mere. For at den kan køre øverligt, så får tanden, eller som her, udstyret med gåsfødder. Der får de en helt anden hældningsgrad at arbejde i, fordi tanden er blevet styrket, så gåsefoden er næsten vandret med jorden, og gør at man får fuldgennemskæring i 2 cm dybde.

- Vores almindelige Herkules-tand skal selve spidsen være noget mere aggressiv, fordi ellers vil den ikke komme ordentligt nok og hurtigt nok i jorden, når den møder modstand, det ændre sig nu med den dobbelte styrke i dobbelt-tand eller dobbelt-fjeder, og den mere flade spidshældning.

rich-media-3
Selve spidsen er kommet tæt på vandret og kan derfor køre i overfladen i 2 cm, og lave fuldgennemskæring. Foto: Esben Henneberg Nielsen.

Kommer til at se på

Lige nu er den dobbelte tand udstyret på alle Allrounder harver, hvor man kan tilvælge denne løsning.

- Jeg synes man skal overveje denne løsning, for man får virkelig en besparelse på slid på harven, men en fuld gennemskæring man ved er der over hele arbejdsbredden, fordi der er de mindre udslag, siger Mikael Nielsen.

rich-media-5
Her ses hvordan tanden er udformet med den dobbelte tand. Foto: Esben Henneberg Nielsen.