Lyt til artiklen:

Jens Lübeck: Unia kan tåle mosten

00:00
Hastighed: ???x
02:42

Det går godt hos Jens Lübeck og for deres Unia-redskaber, for der kommer en masse over disken. Især hos nye kunder, som aldrig har haft en Unia før, går det godt.

Salget af Unia hos Jens Lübeck er kommet op på den anden side af 1200 Unia-redskaber i den tid Jens Lübeck har haft importen op til Dansk Markdemo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er godt tilfreds med vores salg, det går over forventning for tiden, vi kan slet ikke følge med. Den gode respons på vores redskaber er især, hvor robuste de er, siger Morten Lübeck, der er sælger hos Jens Lübeck.

- Man køber en Unia, fordi man ved, at den kan tåle mosten, og laver et godt stykke arbejde hele vejen igennem, siger Klaus Guldbæk, der er servicemontør hos Jens Lübeck.

rich-media-2
En af de "nye" populære modeller hos kunderne er Unia Ares XM, som deler Disc-harven op i tre dele ved at flytte hjulsætte bagfra og ind til midten, hvor pakvalserne deles op. Det skal især virke mod sidetræk, fordi elementerne er delt op og vil derfor kunne arbejde mere frit i kuperede terræn. Foto: Esben Henneberg.

Man har jo hørt, at man før i tiden fik sagt om redskaber fra østlandene, at de var lavet af "polsk stål"?

- At kalde Unia for en gang "polsk stål" hører vist fortiden til, for der var engang, hvor man godt kunne tage de østlige landes redskaber for givet. Fordi man fik at vide af folk, at de var lavet af dårlig stål "polsk stål". Men det er helt forkert, for Unia laves nemlig af det bedste stål i verden, nemlig SSAB svensk borstål, og der skal meget til at knække en Unia, siger Morten Lübeck og forsætter:

- Det er da sket, at det er brækket godt sammen, men det var vist noget med et stort træ i høj fart kom i vejen for en. Det er der vist ikke meget, der holder til, siger Klaus Guldbæk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Arbejdesbredden kan fåes på 5,6 og 8 meter. Selvom pakvalserne sider så forskudt, kan man stadig køre rundt i forager på pakvalserne. Foto: Esben Henneberg.

Unia = Discharver

Når man siger Unia, så siger mange også discharver.

- Danskere kender især Unia på discharver, det er også det, som vi uden tvivl sælger flest af. Mange til discgyllenedfælder på de 6-7,5 meters modeller.

Morten Lübeck og Klaus Guldbæk er de begge enig om, at mange synes Unia-redskaberne er tunge, men at kunder siger det gør sig især godt til eksempelvis en discharve, så den altid vil kunne gå i jorden.

- Vi kan bare kigge på en ny populær discharve, Unia Ares XM, som er bygget anderledes op end vores mere traditionelle discharver for at få en meget større stabilitet. Vi er glade for den, og det er de kunder, der har købt en også, for den er mere fleksibel at køre med, siger Morten Lübeck.

Unia Ares XM er ikke en ny discharve, men det er en discharve, som mange nu har fundet ud af, har sine fordele frem for de mere traditionelle versioner af en discharve.

rich-media-6
Der er også i løbet kommet forstærkninger til selve discarmen, som har fået trekantet gummi klodser til mere kontakt og bedre affjedring, samt akslen holdernen sidder på og selve holderen til gummiklodserne er blevet breddere for mere stabilitet sidevejs, så discene kør endnu mere korrekt i jorden. Der laves gennemskæring i 4 cm dybde hvor Morten fremhæver angrebsvinklen som vil gå igennem alt. Foto. Esben Henneberg.
rich-media-7
Synkroniseret stempler til frontredskabet som her er monteret med planerplanker, men kan også fåes med knivvalse eller halmrive i stedet. foto: Esben Henneberg Nielsen.