Lyt til artiklen:

For femte måned i træk sænker Arla mælkeprisen

00:00
Hastighed: ???x
01:47

De seneste fem måneder har Arla nu sænket betalingen til sine andelshavere. Fra 1. maj sænkes acontoprisen for konventionel mælk nemlig igen. Denne gang med 26,1 øre/kilo (3,5 eurocent/kilo), så prisen samlet er faldet med godt 130 øre per kilo. Det har Arla i dag meddelt sine andelshavere.

I en pressemeddelelse oplyser mejeriet, at deres acontopris for konventionel mælk af den bedste kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt Klimatjek-data, nu ligge på 314,1 øre/kilo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arlas acontopris for økologisk mælk sænkes med 22,3 øre/kg (3,0 eurocent/kg) fra 1. maj. Derfor vil Arlas acontopris for økologisk mælk af den bedste kvalitet, hvor medlemmet har indsendt Klimatjek-data, ligge på 359,3 øre/kilo.

Arla sænker mælkeprisen markant i april

Se også:

Arla sænker mælkeprisen markant i april

Arla oplyser, at årsagen til den negative udvikling i mælkeprisen skyldes, at forbrugerne fortsat køber færre mejeriprodukter. Desuden vokser den globale mælkeforsyning fortsat, selvom landbrugets omkostninger stadig ligger på et højt niveau. I New Zealand er mælkeproduktionen for nylig steget igen.

- Den nuværende udbuds- og efterspørgselsdynamik resulterer fortsat i, at den øgede mælkeproduktion presser priserne ned på råvaremarkederne, oplyser Arla.

Mejeriets forventer er, at selv om markedet stadig kan ændre sig, viser det tegn på, at det er ved at stabilisere sig, efterhånden som detailmarkederne justerer priserne, og råvaremarkederne kommer tættere på at være i balance.