Lyt til artiklen:

Mælkepriser uændret i november

00:00
Hastighed: ???x
02:07

Dermed vil Arlas acontopris for konventionel mælk af den højeste kvalitet være 299,9 øre/kg (40,18 eurocent), mens den for den økologiske vil være 360,36 øre/kg (48,28 eurocent), skriver Arla.

Priserne er baseret på forskellige kvalitetskriterier såsom indsendte klimatjekdata og bæredygtighedstillæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den globale mælkeforsyning har stabiliseret sig, og i visse områder i Europa er der tegn på en nedgang i produktionen, skriver Arla.

Detailsalget fortsætter med at stige, efter det vendte i 3. kvartal, skriver Arla i en kommentar, og tilføjer:

- De globale råvaremarkeder er ved at rette sig efter faldet i august, mens de europæiske markeder bliver stærkere. Arla hæver pr. 1. november acontoprisen for økologisk mælk i Storbritannien med 2,0 eurocent/kg - svarende til 15 øre.

Fremgangen på det britiske marked er drevet af et forbedret produkt- og markedsmix, oplyser Arla.

Ost

I den seneste måned har vi set de største stigninger på Gouda og Edam, hvor EEX-priserne på Gouda er steget med 8 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mælkepulver

Markedet for mælkepulver har været meget optimistisk de seneste par uger. Som en konsekvens af en lavere mælkeindvejning og høje priser har producenter af mælkepulver hævet deres priser.

Smør

De europæiske priser på fløde har fortsat været høje i oktober, hvilket giver en bedre bulk-pris på smør. Det europæiske bulk-marked for smør er i balance. På verdensplan er de amerikanske bulk-priser på smør fortsat meget højere end i EU og Oceanien (EU indtager andenpladsen).