Lyt til artiklen:

Arla fastholder mælkepriser trods globale udfordringer

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Abonnementsartikel

Arlas pris for både konventionel og økologisk mælk fortsætter uændret efter den 1. september.

Arla har netop meddelt sine andelshavere ,at mælkeprisen i september forbliver den samme som i august. Det betyder, at Arlas acontopris for konventionel mælk af den bedste kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt Klimatjek-data, ligge på 298.6 øre/kilo.

Acontoprisen for økologisk mælk af den bedste kvalitet, hvor medlemmet har indsendt Klimatjek-data, ligge på 343.8 øre/kilo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en pressemeddelelse forklarer Arla, at årsagen til den uændrede pris er, at den globale mælkeforsyning fortsætter med at stige, men vækstraten er aftagende, og der ses fald i nogle områder.

Desuden er detailsalget langsomt på vej op, efterhånden som forbrugernes købekraft stiger på grund af den generelt faldende inflation.

- Udviklingen på de globale råvaremarkeder har været negativ hen over sommeren, mens de europæiske markeder er mere stabile, skriver Arla.

Tendensen for økologien er den samme som i de foregående måneder, hvor forbrugerne fortsat fravælger de dyrere økologiske mejeriprodukter til fordel for billigere alternativer som konsekvens af fortsat øgede leveomkostninger.