Lyt til artiklen:

Nyt gear til landbrugselever på Dalum

00:00
Hastighed: ???x
01:19

Eleverne på Dalum Landbrugsskole kan glæde sig til at køre forårssæsonen i møde - i fire nye Claas-traktorer. Landbrugsskolen har indgået en tre-årig aftale med Ringe Maskinforretning, der indebærer, at skolen løbende vil få leveret nye traktorer, skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse.

- Vi har lavet en bytteordning, så skolen hvert år afleverer sidste års traktorer retur og bytter dem til fire helt nye modeller. Derved sikrer vi, at eleverne altid har adgang til den sidste nye teknologi, siger Søren Bollesen, der er sælger ved Ringe Maskinforretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forstander ved Dalum Landbrugsskole, Jens Munk Kruse, er godt tilfreds med den nye aftale.

- Verden udvikler sig hele tiden, så selvfølgelig skal eleverne skal ikke køre rundt i gamle traktorer. Vi har selv stor indflydelse på konfigurationen af de nye traktorer, så de passer perfekt ind i under­visningen og matcher den virkelighed, eleverne møder ude i erhvervet, siger Jens Munk Kruse.

Udover at køre i de sidste nye traktorer kan eleverne også glæde sig til en masse nyt udstyr.

Eksempelvis bliver de nye traktorer leveret med to GPS-anlæg, der er ISOBUS-kompatible, så de kan flyttes rundt i traktorerne og bruges til betjening af en lang række markredskaber.