Lyt til artiklen:

Problemløs udveksling af data

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Arealet med præcisionslandbrug er støt stigende, og guleroden, hvor gradueret gødskning veksles til færre efterafgrøder, har fået interessen for præcisionslandbrug til at eksplodere.

- Vi får rigtig mange spørgsmål om gradueret gødskning og også om graduering af udsæden. Spørgsmålene går blandet andet på, hvordan data flyttes fra enten egen computer eller planteavlskonsulentens computer og ud i traktoren, der kører med gødningssprederen eller såmaskinen, siger Casper Pedersen, produktspecialist hos MI.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at kunne veksle gradueret tildeling af gødning til færre efterafgrøder, skal man som planteavler kunne dokumentere at gødningen er gradueret, og derfor skal der være styr på de supplyfiler, som dannes, når gødningssprederen udfører den graduerede tildeling.

Få det sat i system

- Før man går i gang med gradueret gødskning, er det vigtigt at man gennemtænker, hvordan filer sendes, modtages og opbevares. Filerne kan flyttes med en USB, men det er tidskrævende, og der er stor risiko for, at data går tabt, hvis USBen enten tabes eller ligger i lommen på et par bukser, der ender i vaskemaskinen, siger Casper Pedersen og tilføjer:

- Vi anbefaler, at data overføres via nettet, og ved at montere et billigt CCI Connect modul til enten CCI 800 eller CCI 1200 terminalen kan vi let sende data til og fra terminalerne. Det sker via Agrirouter, og er det konsulenten der sender data, kan det ske direkte fra CropManager. Vil man selv sende og modtage data, kan man gratis oprette sig som bruger på MyKuhn. Når det er gjort, kan man direkte i CCI-terminalen bestemme, om data skal sendes til en selv, til konsulenten eller til begge.

Opbevar filerne sikkert

Casper Pedersen anbefaler, at supplyfiler enten sendes tilbage til konsulenten, der opbevarer dem i CropMananger eller at man selv opretter en konto i CropMananger. Alternativ kan de lægges i en mappe på nettet, og når man gør det, er det vigtigt at de gemmes ned med årstal og marknumre, så de kan findes, hvis man får besøg af en kontrollant.