Lyt til artiklen:

Ny minilæsser fra Eurotrac præsenteret på Agromek

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Der er nye minilæssere på hylden hos J-Maskiner ved Rødekro. Forhandlerens Eurotrac-minilæssere har nemlig alle fået en opgradering.

Det fortæller Jos van Ewijk, der er indehaver af J-Maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forhandleren havde medbragt en stribe af minilæsserne på Agromek i Herning, og her var det særligt den største i rækken W12-F-XL, der tiltrak sig opmærksomhed.

- Der er rigtig mange, der har været forbi og kigge på den store læsser. Det er både entreprenører og landmænd, for de vil gerne have en maskine, der kan skubbe og trække, og det kan den her altså, sagde Jos van Ewijk på messens sidste dag.

Maskinen er en opgradering af en tidligere model, som havde en 38 hestekræfters Kubota-motor installeret. Med den nye motor fra Yanmar, der desuden har turbo, har maskinen fået et løft, så den lander på 44 hestekræfter, og det er en forskel, der kan mærkes, fortæller Jos van Ewijk.

- De 38 hestekræfter var lige i underkanten, men med 44 hestekræfter er det lige pludselig en helt anden maskine. Det er virkelig en stor opgradering. Førhen ville folk ikke købe den på grund af motoren - nu vil de gerne, siger Jos van Ewijk.

Den øgede styrke betyder, at minilæsseren kan løfte omtrent 1700-1800 kilo. Egentlig laver Eurotrac også en lidt større model, men den kan ikke transporteres på en almindelig maskintrailer, som W12-F-XL kan grundet dens vægt på 2650 kilo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

J-Maskiner har allerede solgt en del maskiner af den nye model, og det er primært på grund af den opgraderede motor, fortæller Jos van Ewijk.

- Aftagerne er både nye men også velkendte kunder, som gerne vil have en lidt større motor, siger Jos van Ewijk.

Udover den større motor udmærker maskinen sig ved en meget konkurrencedygtig pris, fortæller Jos van Ewijk.

- Sådan en som denne her står til 244.000 kroner plus moms, siger han.

Han forventer, at J-Maskiner kan levere de nye maskiner i januar måned.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opgradering af hele serien

Udover den store model har en stribe af de mindre modeller også fået et facelift.

De er allesammen inklusiv W12-F-XL udstyret med et nyt og mere behageligt joystick. De mindre modeller har desuden fået et nyt design og radio i førerhuset.

rich-media-4
En stribe minilæssere fra Eurotrac har fået nyt design og indbygget radio i førerhuset. Foto: Tim Søgaard.

Alle læsserne kan fås med enten kabine eller sikkerhedsbøjle alt efter ønske.