Lyt til artiklen:

Ny EU-parlamentariker med tilknytning til landbruget

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Karen Ellemans (V) farvel til politik giver endnu en rokade, som involverer EU-parlamentet, hvor der nu bliver plads til den aktuelle 1. suppleant, Erik Poulsen (V).

Men i flere medier har der været spekuleret på, om han overhovedet ville påtage sig opgaven i EU-parlamentet, fordi han i tidligere interviews har udtalt, at han ikke ville svigte sit nuværende job som politisk konsulent i rådgivningsvirksomheden Fjordland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og der har også været forlydender om, at han ikke længere var medlem af Venstre. Men det er også forkert.

- Jeg har været Venstremand, siden jeg var 17 år, men har af hensyn til mit arbejde i perioder været udmeldt. Således også i den første tid hos Fjordland for at have ren tavle som politisk rådgiver, siger han nu til Maskinbladet.

- I forbindelse med folketingsvalget besluttede jeg dog at genindmelde mig, oplyser han.

Op på den baggrund har han i dag besluttet - efter drøftelser med sin familie og sin arbejdsplads at takke ja til halvandet år i Europaparlamentet.

Dermed bliver Danmark repræsenteret af endnu et medlem med indgående kendskab til landbruget, idet Erik Poulsen i sit virke som pressemand i mange år har været pressechef for Landsskuet og senest fungeret som politisk konsulent for Fjordland.