Abonnementsartikel

Asger Christensen fik med 31.347 stemmer det tredje bedste valg i Venstre og er dermed sikret en plads i EU. Han vil kæmpe mod regelrytteriet i Europa-parlamentet.

- Søndag aften oplevede Venstre en sand guldregn og samme søndag nat faldt der guldregn over mine marker omkring Nørupgaard, fortæller en glad og stolt nyvalgte Venstre-politiker og mælkeproducent.

For Asger Christensen er lykketallet tre. Han var nummer tre på Venstres liste og fik med sine personlige stemmer det tredje bedste valg i partiet, kun overgået af Morten Løkkegaard og Søren Gade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en helt fantastisk oplevelse, men det er også med stor stolthed og ydmygelse at jeg nu skal repræsentere over 30.000 mennesker i parlamentet.

Den nyvalgte EU-parlamentariker roser landbrugserhvervet for at bakke op om hans kandidatur.

- Rigtig mange har bakket mig op, både i tale og med anbefalinger. Mange har bidraget både med økonomi og praktiske opgaver, det har vært super fedt at opleve. Det er også fantastisk at opleve den store interesse for EU-valget blandt borgere og i landbruget. Der har i høj grad været fokus på fællesskabet, derfor har vi set den høje stemmeprocent. Mange har kigget mod situationen i England med Brexit, som jo er tudetosset, og mange har lyttet til Trump og Putin, som trækker i hver sin retning, som jo nærmest ligner koldkrigs-tilstande, og set, at fællesskab og samarbejde er vejen frem for os, siger Asger Christensen.

Regelrytteri

Venstre-politikeren stillede også op til parlamentet i 2014, men måtte altså ud i en runde mere.

- Jeg går målrettet efter en plads i landbrugsudvalget. Det er vigtigt, at vi er tæt på beslutningerne om landbruget. Hvis ændringerne på klima, miljø og grøn omstilling skal på dagsordenen, er det vigtigt, at vi løser disse problemstillinger i fællesskab i Europa, siger Asger Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Under valgkampen har han haft fokus på regelforenkling af love og regler i EU.

- Det gælder uanset, om vi taler om landbrugssektoren eller transportsektoren. Vi er nået til et punkt for regelrytteri, som vi bare skal have gjort noget ved. Jeg vil kæmpe for, at hver gang vi laver én ny regel, så skal vi have to regler ud, siger den nyvalgte EU-politiker.