Lyt til artiklen:

EU-Parlamentet: Reglerne for ulve skal strammes

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Europa-Kommissionen overveje om reglerne for beskyttelsen af de sjældne rovdyr skal ændres, så de bliver nemmere at skyde. Det har et flertal af Europa-Parlamentet torsdag besluttet i forbindelse med vedtagelse af en ny resolution, skriver Facebook-gruppe: Her er ulven i Danmark.

Ifølge Erik Poulsen (V), der er ny parlamentariker, vil parlamentet have Europa-Kommissionen til at sikre, at alle dyreavlere i hele EU er sikret ordentlig støtte, hvis de har dyr i et område, hvor bjørne, ulve eller andre rovydre lever.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Parlamentet opfordrer EU-kommissionen til løbende at genoverveje klassificeringen af ulve og andre dyr som en særlig beskyttet art under EU's habitatdirektiv.

Ulven er omfattet af EU's habitatdirektiv, der indeholder et forbud mod forsætligt drab. Det betyder, at ulve kun kan reguleres under særlige betingelser, hvor Miljøstyrelsen kan give dispensation fra direktivets forbud.

I forvaltningsplanen for ulv skriver Naturstyrelsen:

Anvendelsen af direktivets undtagelsesbestemmelse for regulering af ulv beror på følgende 3 vurderinger: 1) For så vidt angår formuleringen om, at en betingelse er, at "der ikke findes anden brugbar løsning", henvises først og fremmest til effektive afværgeforanstaltninger, som f.eks. indhegning af besætningerne eller flytning af husdyr fra det sted, hvor ulven er, at husdyrene tages i stald om natten eller at der anvendes fordrivende lugtmidler. Relevante afværgeforanstaltninger skal således være forsøgt, uden at det har løst problemet.

I følge Ulveatlas.dk, som registrerer ulve i Danmark, var der omkring 14 ulve i 1. kvartal af 2022.