Lyt til artiklen:

LandboNord: Se flere initiativer i praksis

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Abonnementsartikel

Hvordan fungerer ESG i praksis, og hvilke resultater kan du skabe med et gårdråd? Det er blot nogle af de spørgsmål, der bliver besvaret, når LandboNord inviterer til bedriftsbesøg.

Tirsdag i næste uge er der bedriftsbesøg på Gl. Neist ved Tylstrup. Her har griseproducent Klaus Dam en bedrift med 750 årssøer, to ugers holddrift og produktion af 30 kg's smågrise i nybygget smågrisestald, som er opført i år.

Klaus Dams bedrift danner rammen om en række aktuelle indlæg, som LandboNords rådgivere vil fortælle mere om i løbet af dagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er blandt andet faglige indlæg om skovrejsning og udtagning af lavbundsjord, værdien af et gårdråd, management og resultater i stalden, klimahandlingsplan og ESG-kompas på Gl. Neist, tilskud til markdrift og præcisionslandbrug og det gode samarbejde i forbindelse med udleje af jorden.

- Vi er glade for at kunne byde inden for på Klaus' bedrift. Her vil der være mulighed for at kunne se hvordan mange af temaerne fungerer i praksis. Det kan blandt andet være i forbindelse med Klaus' etablering af skov. Udover herlighedsværdien øger det også ejendommens værdi på en række andre parametre, når vi for eksempel taler ESG, hvor fokusområderne er på miljø, samfund og ledelse, siger natur- og miljøkonsulent i LandboNord, Anders Vindberg Boel, og fortsætter:

- For mange landmænd kan det være en fordel at gentænke naturpotentialet på bedriften, så det både kommer det omkringliggende samfund og den enkelte landmandens bundlinje til gode.

Bedriftsbesøget på Kraghedevej 9 i Tylstrup er gratis og starter klokken 14.00.