Lyt til artiklen:

Solceller rasler ned i pris: Få kontrolleret, om du bør investere

00:00
Hastighed: ???x
02:26

Materialeprisen på solcelleanlæg er faldet med 40 procent over tre måneder, hvilket gør investering i solceller mere tilgængelig og væsentlig mere økonomisk tiltalende, det skriver Landbonord i en pressemeddelelse.

Elprisen ligger fortsat på et historisk højt niveau, som er mellem to og tre gange højere, end den pris vi har været vant til tidligere. Derfor opfordrer Landbonords energirådgiver, Leif Köhne, landmænd til at få analyseret deres energibehov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Definitionen på godt landmandskab i dag omfatter blandt andet at have øje for sin virksomheds energibehov og klimaaftryk. Flere faktorer peger i øjeblikket på, at det kan være økonomisk gunstigt at investere i egen energiproduktion gennem solcelleanlæg, siger Leif Köhne.

Ekstra interessant at producere egen energi

Flere energieksperter vurderer, at prisen på elektricitet fortsat vil ligge på et højt niveau de kommende år, og samtidig er prisen på levering af elektricitet, kaldet net-tariffen, stigende. Alt dette betyder, at landmandens fremstillingspris også stiger - medmindre han begynder at interessere sig for at se på de muligheder, den seneste tids udvikling på solcelleområdet har skabt.

- Når net-tariffen stiger bliver det ekstra interessant at producere sin egen elektricitet. Derfor er sådan en investering klart mest attraktiv, hvis man matcher solcelleanlægget til sin ejendoms eget elforbrug. Den strøm man producerer, og forbruger selv, giver klart den største gevinst. Her er værdien optil tre gange så meget som den strøm, der sælges på nettet. Den ligger måske på 1 krone mod kun 35 øre pr. kWh, siger Leif Köhne.

Nyheden om prisdykket på solceller har fået flere kunder til at kontakte Leif Köhne angående Landbonords El og Solcelle Tjek, hvor den enkelte landmand kan se, hvad han får ud af en investering i solceller. Gevinsten kan både være økonomisk og i form af reduceret CO2-udledning, hvorfor Leif Köhne opfordrer til, at man får analyseret sit energibehov.