Lyt til artiklen:

Fødevarestyrelsen fjerner forbud om at sælge æg og flytte fjerkræ ved Næstved

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Abonnementsartikel

Fødevarestyrelsen fjerner nu forbud mod at sælge æg og flytte fjerkræ i et område omkring Næstved.

For godt en måned siden blev der fundet høns og duer smittet med sygdommen Newcastle disease i en kolonihaveforening i Næstved og hos en hobbyavler nær byen.

Det medførte, at mere end 1000 fugle blev aflivet af Fødevarestyrelsen, der også lagde en række restriktioner på både hobbyhønsehold og professionelle besætninger i området. Blandt andet blev det forbudt at sælge æg og flytte fugle i to ti-kilometers zoner rundt om de ramte områder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden er de mange bure blevet rengjort og desinficeret, og fra 6. juli må der igen handles æg og fjerkræ som før myndighederne oprettede beskyttelses- og overvågningszoner i området.

Det skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

- Det har bestemt ikke været nogen rar oplevelse for de mange involverede at se deres dyr blive aflivet. Men vi har mødt stor samarbejdsvilje og hjælpsomhed. Derfor er det også en stor glæde, at vi nu kan ophæve restriktionerne, så folk kan komme videre med deres enten hobby eller erhverv, siger veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen, Charlotte Vilstrup.

Newcastle disease findes i vilde fugle, også i Danmark. For mange typer af fjerkræbesætninger er der derfor krav om vaccination mod sygdommen, men andre fjerkræejere kan overveje vaccination for at beskytte deres dyr. Sygdommen er ikke farlig for mennesker.