Lyt til artiklen:

Klimadage for landmænd landet over skydes i gang

00:00
Hastighed: ???x
01:48

Landets første klimadag afholdes hos LandboNord i Brønderslev og vil byde på oplæg fra bl.a. den lokale svineproducent Kasper Thing Andreasen, som vil fortælle om sin motivation for at arbejde med klima og bæredygtighed.

Det skriver Seges i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landbruget skal som erhverv arbejde med klima og bæredygtighed, fordi vores eksistensberettigelse afhænger af det. Personligt bliver jeg motiveret af at arbejde med det, fordi jeg elsker at blive klogere og udvikle min bedrift. Men den vigtigste motivationsfaktor er nok min grundlæggende stolthed over at være landmand. For hvis landbruget skal fortsætte med at eksistere, skal vi blive bedre til at vise samfundet, hvor dygtige vi er, siger Kasper Thing Andreasen, der driver Thing Svineproduktion lidt uden for Brønderslev.

På klimadagene vil deltagerne sammen fokusere både på klimadagsordenen i det store perspektiv, og på hvordan man kan gøre en forskel på sin egen bedrift ved hjælp af ESGreen Tool.

- Klimadagene er en helt oplagt mulighed for at dygtiggøre sig selv. Det er gratis videreuddannelse, personlig vejledning i vores nye klimaværktøj og en god mulighed for netværk og sparring. Og klimadagsordenen forsvinder jo ikke, så indholdet vil være relevant for unge som gamle, da samfundet og vores samarbejdspartnere alle går op i, at vi som landbrug kan dokumentere vores bidrag til den grønne omstilling," slutter Kasper Thing Andreasen.

Den første klimadag afholdes i Brønderselv den 24. marts, hvorefter mere end 20 klimadage fordelt over hele landet følger. Man vil løbende kunne se de opdaterede programmer for hvert enkelt arrangement på den fælles tilmeldingsside.