Lyt til artiklen:

LandboNord med premiere på nyt klimaværktøj

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Det er nu lykkedes at få udviklet et klimaværktøj, som giver den enkelte landmand et indblik i, hvordan bedriften påvirker klimaet. Det digitale værktøj skal efter planen udrulles i hele landet, og de første som bliver introduceret til ESGreen Tool, bliver de nordjyske landmænd til LandboNords klimadag den 24. marts i Brønderslev.

Det skriver LandboNord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har glædet os til at komme i gang med ESGreen Tool, da det er et effektivt værktøj, når vi skal have samlet data for den enkelte bedrift. I LandboNord har vi haft fokus på klimaet gennem vores rådgivning i længere tid, og i den forbindelse har vi udviklet en række værktøjer, som kan hjælpe den enkelte landmand med at få sat sin grønne omstilling i system. Med ESGreen Tool får vi udvidet værktøjskassen, siger rådgivningschef i LandboNord, Merete L. Andersen.

Med ESGreen Tool kan landmanden beregne drivhusgasudledning og få en aktuel status på sit klimaaftryk på bedriftsniveau. Værktøjet beregner samtidig effekten af mulige klimatiltag, og med afsæt i den seneste forskning får du viden til at vælge de mest effektive tiltag.

Premieren er som sagt den 24. marts, hvor LandboNord og Seges afholder klimadag i Brønderslev. Det vil være gratis at deltage, og deltagerne vil få inspiration og konkret vejledning i, hvordan man kan arbejde med at sænke klimaaftrykket på sin egen bedrift.