Lyt til artiklen:

Ny direktør hos Vinderup Maskiner

00:00
Hastighed: ???x
03:05

Danish Agro overtager som ventet alle aktierne i Vinderup Maskiner, der hører hjemme i Vinderup Vestjylland. Det fremgår i en pressemeddelelse udsendt af Danish Agro.

Vinderup Maskiner beskæftiger 48 medarbejdere og omsatte i 2021 for mere end 200 millioner kroner. Med overtagelsen af de resterende aktier i selskabet sikres nu et komplet generationsskifte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig er Rasmus Thing ansat som ny administrerende direktør i selskabet med tiltrædelse 1. april.

Koncerndirektør i Danish Agros Maskindivision, Jens Skifter, er meget tilfreds med aftalen.

- Vinderup Maskiner A/S er en veldrevet, stor og vigtig maskinhandler i Danmark og har lang erfaring med Claas' produkter. Danish Agro har fokus på at sikre en stærk Claas-forhandlerstruktur til fremtidens udfordringer, og her spiller Vinderup Maskiner en vigtig rolle. Når Jan Pedersen, der er mangeårig ejerleder i selskabet, ønsker at træde tilbage, er vi klar til at sikre hele virksomheden med kontinuitet og et fortsat højt serviceniveau. Jeg er overbevist om, at Rasmus Thing er den rigtige person til at føre virksomheden videre, siger han.

Rasmus Thing ser frem til sin nye rolle i Vinderup Maskiner.

- Jeg glæder mig meget til denne opgave, som jeg vil gå til med stor ydmyghed. Gennem min opvækst i Thy har jeg kendskabet til mange af kunderne, og jeg tror på en fortsat vækstrejse med mange muligheder for at skabe øget værdi for vores kunder. Jeg ser ligeledes meget frem til samarbejdet med mine nye kolleger i Vinderup og på Mors samt i de andre Danish Agro-ejede forretninger. Sammen er vi en rigtig stærk medspiller i dansk landbrug, som er i konstant forandring og udvikling, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rasmus Thing er 37 år gammel, er bosat i Ikast med sin familie og har arbejdet snart 15 år i maskinbranchen i forskellige stillinger.

Før jul 2021 meddelte den hidtidige delejer og adm. direktør Jan Pedersen sin beslutning om at sælge de resterende aktier til Danish Agro - og samtidig beslutningen om at fratræde i rollen som direktør.

- Det er med lidt vemod, men også rettidigt at stafetten nu gives til næste generation i virksomheden. Jeg er meget stolt over det, jeg og min familie har opnået igennem alle årene, og takker alle vores kunder for samarbejdet, samt naturligvis alle medarbejderne for deres opbakning gennem tiden. Der er et stort potentiale, som hele holdet kan indfri i fremtiden, siger Jan Pedersen.

Jan Pedersen fortsætter i Vinderup Maskiner. Selskabet har igennem mange år haft en del importprodukter, herunder VM Loader. Jan Pedersen vil have ansvaret for at udvikle salget af disse produkter endnu mere, hvor der forventes vækst i Danmark men også internationalt. Blandt andet er VM Loader lanceret i Norge og Baltikum i 2021.