Lyt til artiklen:

Väderstads omsætning passerer 400 millioner euro

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Abonnementsartikel

Väderstad nåede en rekordomsætning på 420 milloner euro i løbet af regnskabsåret 2021. Det var endnu et rekordår salgsmæssigt for Väderstad.

Det lykkedes Väderstad at hente en omsætning på 420 millioner euro i regnskabsåret 2021. Det svarer i danske kroner til 3,1 millarder.

Det skriver Väderstad i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stigningen i omsætningen var stor i forhold til året før, hvor Väderstad nåede op på godt 2,5 millarder kroner.

- Vi er vokset med 24 procent, men en del af det kommer fra opkøbet af AAJV-virksomheden i USA, som vi købte i maj. Men selv hvis vi ikke medregner opkøbet, voksede vi 21 procent, hvilket er et fantastisk resultat, siger Nicklas Bjersér, Vice President Finance & Legal i Väderstad.

Grundlaget for Väderstad's vækst er en kraftig stigning i salget, hvor vigtige markeder som Rusland, Canada, Sverige, Tyskland og England klarer sig rigtig godt.

- Det har været et godt år for mange landmænd med høje kornpriser, og dermed en stærkere investeringsvilje. Vi øger vores salg inden for alle vores produktområder: jordbearbejdning, såning og rækkesåning. Men frem for alt kan vi se, at vores Tempo-rækkesåmaskine fortsætter med at vinde markedsandele på flere markeder, siger Mattias Hovnert, Senior Vice President Sales & Marketing hos Väderstad.

Väderstad er også vokset betydeligt i antallet af medarbejdere i løbet af 2021, i december passerede Väderstad 1900 medarbejdere globalt. Indtjeningen gik fra 141 millioner kroner i 2020 til knap 300 millioner kroner i 2021, penge der i høj grad skal bruges til yderligere investeringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har en velfungerende produktion, som gør at vi kan levere dette flotte økonomiske resultat. Vi vil bruge pengene til at investere i yderligere udvidelse af vores produktionsfaciliteter i Sverige, Canada og USA - og til at sætte endnu mere fokus på innovation og produktudvikling, siger Mats Båverud, adm. direktør i Väderstad.

Den globale pandemi Covid-19 påvirket både Väderstad og resten af ​​verden i løbet af 2021, hvilket også har påvirket det økonomiske resultat.

- Det har ramt os med dels højere materialeomkostninger, og forstyrrelser i materialeleverancerne. Samlet set har vi stadig klaret os godt, med en kraftig fremgang i indtjeningen i forhold til 2020. Det skal også huskes, at vi ikke har søgt eller modtaget statstilskud på grund af Covid-19 i løbet af 2020 eller 2021, siger Mats Båverud.