Lyt til artiklen:

Hybrid-traktor overrasker med lange arbejdsdage

00:00
Hastighed: ???x
01:30

- Vi er klar til at give forbrugere over hele verden mad, uden at produkterne har en negativ effekt på naturen. Ved at spise mad uden klimapåvirkning vil mennesker selv have en positiv indvirkning på klimaforandringerne dagligt. Og vi er sikre på, at flere og flere mennesker vil leve sådan, siger Kęstutis Juščius, administrerende direktør for Auga Group, i en pressemeddelelse.

Løsningen mener man er en hybrid-traktor, som kører på ren biogas i en hybrid-form. Se traktoren i YouTube-filmen øverst, eller ved at klikke HER

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Her vises hvordan tankene med biogas kan opbevares på traktoren - og udskiftes ved arbejdsdagens ophør.

Auga spørger, hvorfor der ikke er nogen, som har produceret en traktor i 400 hestekræfter-klassen før nu.

- Problemet er pladsen, fortæller Auga i en præsentation af traktoren:

- Sammenlignet med diesel fylder biometan fire gange så meget - og udfordringen er også tankene til biometan.

Auga har løst udfordringen ved at samle tankene til større enheder og ligge dem i erstatning af transmissionshuset på traktoren.

- En anden udfordring er opfyldning af methan-tankene, og her er vores ide, at tankene simpelthen udskiftes ved arbejdsdagen ende med fylde tanke, fortæller Auga i en præsentationsfilm af traktoren på YouTube.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I stedet for transmissionen i traktoren drives traktoren elektrisk, og det er her hybrid-konceptet kommer ind i billedet, da metan-gassen igennem en generator omdannes til elektrisk drift, som driver hjulene.