Lyt til artiklen:

Litauisk methan-elektrisk traktor bygges nu som nul-serie

00:00
Hastighed: ???x
02:26

Den litauiske Auga Group har netop præsenteret Auga M1 hybridtraktoren. Traktoren er drevet af methan der omdannes til elektricitet der trækker de elektriske hjulmotorer, og kan ifølge Auga Group arbejde uafbrudt i 12 timer.

- Landbruget står for 20 procent globale emissioner, og der har ikke været reelle løsninger til at reducere den forurening, som sektoren har skabt før nu. Auga group tog initiativet for flere år siden og begyndte at udvikle teknologier, der kan skabe et gennembrud på dette felt og skabe muligheder for, at landmænd kan arbejde mere bæredygtigt, og for forbrugerne at vælge fødevarer uden at det koster naturen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For et år siden præsenterede vi en hybridtraktorprototype. Vi gennemførte en række teknologitest, der gjorde det muligt for os at forbedre traktorens konceptmodel, og i dag, efter et år, har vi det resultat alle blev lovet - en ny version af Auga M1. Det første produktionsparti af traktorer allerede i 2023. vil begynde deres arbejde på gårdene, siger administrerende direktør for Auga Group Kęstutis Juščius.

Hybrid-traktor overrasker med lange arbejdsdage

Se også:

Hybrid-traktor overrasker med lange arbejdsdage

Marktest

Den første nul-serie består af tre traktorer, som alle tre er udstyret med forskellige komponenter. Den traktor, der klarer sig bedst i marktest i år, vil med tiden gå i serieproduktion.

Fabriksversionen af Auga M1 hybridtraktoren bruger komponenter fra verdenskendte producenter, såsom en Ford forbrændingsmotor og Claas kabine.

Udseendet på traktorerne er også blevet ændret i forhold til den første prototype, og ifølge bygherrerne vil dette være grundlaget for den videre produktion.

- Da vi skabte prototypen, fokuserede vi på udviklingen af teknologien uden at være særlig opmærksom på dens design. Nu præsenterer vi udseendet af den fremtidige serieproduktionsmodel. Farven på den nye traktor, antracitbrun, blev ikke valgt tilfældigt. Antracit er verdens ældste kul, og brun er farven på naturligt frugtbar jord. Ved hjælp af alle de teknologier, vi udvikler, vil vi lagre kulstof i jorden, så det aftager i atmosfæren. Og jorden bliver mere frugtbar med bæredygtigt arbejde, siger Kęstutis Juščius.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Auga Group, der har gennemfører teknologiske test i marken, vil sigte mod at starte masseproduktion så hurtigt som muligt i år.