Lyt til artiklen:

Tid til at kåre dedikerede landbrugselever med interesse for økologi

00:00
Hastighed: ???x
01:51

Landbrug & Fødevarers Økologisektion kårer i 2021 for tredje gang årets Øko-elev i forbindelse med sektionens årsmøde den 28. oktober på Nordjyllands Landbrugsskole. Landbrugselever på alle trin af uddannelsen i praktik eller på skole såvel som elever, der er færdiguddannet i 2021 kan indstilles til prisen.

Det skriver Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Titlen som årets Øko-elev uddeles til en landbrugselev, der viser særlig interesse for den økologiske driftsform, som er nysgerrig på det økologiske håndværk, og som tør udfordre vanetænkningen.

- Vi har bare så meget brug for, at der hele tiden bliver uddannet unge landmænd, der brænder for det økologiske håndværk og har mod på at bidrage til en fortsat udvikling af den økologiske sektor, ikke mindst i lyset af forventningen om vækst i økologien i de kommende år. Det er derfor med stor fornøjelse, at vi igen i år vil kåre årets Øko-elev, hvor vi får givet nogle af de talentfulde, unge økologer et ekstra klap på skulderen, siger formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, Hans Erik Jørgensen.

Bredt dommerpanel

Til kåringen af årets Øko-elev er sammensat et bredt dommerpanel bestående af repræsentanter fra Økologisektionens bestyrelse, sektorchefen for Økologi i Landbrug & Fødevarer, chef for SEGES Økologi Innovation, et medlem af LandboUngdoms landsledelse, repræsentanter fra to landbrugsskoler samt en repræsentant for Landbrug & Fødevarers Netværk for Unge Økologer.

Udover æren følger der med titlen som årets Øko-elev en præmie på 5.000 kr., med 2. pladsen 2.500 kr., og endelig kåres 'Årets bobler'. Til alle tre priser følger desuden et abonnement på magasinet 'Økologi - Inspiration til jordbruget'.