Lyt til artiklen:

Innovationscenter for økologisk landbrug nedsætter bestyrelse

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Den 1. juli 2021 er Innovationscenter for Økologisk Landbrug etableret formelt, og bestyrelsen er også på plads. Det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Det er netop Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer, der står bag centeret, og dermed samler kræfterne i form af innovationsmedarbejderne i de nuværende SEGES Økologi Innovation og Økologisk Landsforenings landbrugsafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målet er at skabe en endnu stærkere økologisk landbrugsproduktion i Danmark og derigennem fastholde den danske position som verdens førende økologi-nation.

Bestyrelsen er på plads

Innovationscenter for Økologisk Landbrug har også fået en bestyrelse, som består af:

Per Kølster, formand i Økologisk Landsforening, Hans Erik Jørgensen, formand i Landbrug & Fødevarer Økologi, Helle Borup Friberg, direktør i Økologisk Landsforening, Ejnar Schultz, direktør i SEGES, Tom Heron, direktør for bæredygtighed i NIRAS, Jakob Sehested, centerleder i ICROFS, Lisbeth Frank Hansen, økologikonsulent, Brian Fruergaard Roed, landmand, Ole Nørby, landmand samt Kirsten Lund, økologichef i Landbrug & Fødevarer er tilknyttet bestyrelsen som fagekspert.

Bestyrelsen vil konstituere sig med formand og næstformand på
førstkommende møde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samler aktiviteter og medarbejdere

Nu går arbejdet med at rekruttere en leder for centeret i gang, og 1. oktober bliver medarbejderne i det nuværende Økologisk Landsforenings landbrugsafdeling og SEGES Økologi Innovation samlet i Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Det samme gælder de aktiviteter, der i dag er hos de to parter.

Center for Økologisk Landbrug får til huse i Agro Food Park i Aarhus, hvor også Økologisk Landsforening og SEGES har til huse.