Automatisk oplæsning:

DLG lancerer wrapfilm med recirkuleret plast

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Som det første landbrugsselskab i Danmark lancerer DLG en ny variant af wrapfilm, som indeholder 30 procent recirkuleret materiale. Det er et gennembrud og kan være et startskud på, hvordan branchen i fremtiden anvender plastik.

Profi Circle Wrap.

Det er navnet på DLG´s wrapfilm, som er det første på det danske marked, der indeholder recirkuleret plast.

Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

Gennem det seneste år er produktet blevet gennemtestet og kvaliteten er fuldt på højde med andre wrapfilm i markedet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Både DLG og landbruget skal tage et miljømæssigt ansvar for plastikforbruget. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at vi nu kan tilbyde vores kunder et mere bæredygtigt produkt inden for wrapfilm, siger Jesper Pagh, koncerndirektør i DLG.

- Film og folie bør i fremtiden indeholde en større del af recirkuleret plast, end vi ser i dag og Profi Circle Wrap er et skridt på vejen mod mere bæredygtigt plast i landbruget.

-I DLG går bæredygtighed og produkter af høj kvalitet hånd i hånd. Vi er grundlagt af landmænd og derfor ser vi det som vores opgave at udvikle værktøjer og løsninger med grønne profiler, der kan være med til at fremtidssikre erhvervet, siger Jesper Pagh.

En grøn løsning til landbruget

Den nye wrapfilm er det seneste år blevet gennemtestet for at sikre, at kvaliteten stemmer overens med DLG´s standarder for wrapfilm.

Det er Skandinavisk Landbrugsplast, der har stået for den del. Også her er der stor begejstring for, at man nu kan tilbyde kunderne en wrapfilm, som indeholder recirkuleret materiale.

- Vores test af Profi Circle Wrap lever op til de samme høje krav, som vi stiller til produkter af nyfremstillet plast. Vi kræver, at vores wrapfilm kan strække sig 70 procent, og det klarer det nye produkt med recirkuleret plast uden problemer. Jeg tror, at vi i fremtiden vil se et landbrugserhverv, der virkelig rykker sig på denne dagsorden, hvis vi kan levere de grønne løsninger, siger Ole Jensen fra Skandinavisk Landbrugsplast.

Det er typisk maskinstationer over hele landet, der vil være de største aftager af produktet på nuværende tidspunkt og det forventes at nå slutbrugerne i begyndelsen af juni.