Lyt til artiklen:

Årets traktor blev kåret online

00:00
Hastighed: ???x
02:23

Der skal lyde et stort tillykke til Massey Ferguson, som med deres nye 8S-serie har vundet en europæisk pris som årets traktor.

Der er ingen tvivl om, at Massey Ferguson 8S klart er den mest overbevisende vinder i feltet af traktorer, da 8S-serien ligger grundstenen til Massey Fergusons traktorproduktion mange år frem i tiden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der er tale om en helt nyudviklet traktor med mange anderledes tanker, end vi plejer at se i branchen.

Du kan komme med på en prøve-tur i den nye Massey Ferguson 8S-serien ved at klikke HER, og se eller gense da PowerGear-teamet gav et Preveiw på den røde franskmand.

Udvælgelse er sket online

Foruden Massey Ferguson 8S var finalisterne som Årets Traktor været Claas Axion 900, Case IH Quadtrac, Fendt 1100, Kubota M7, Landini 7V, New Holland T6 samt Steyr 6000-serien.

Vinderen udpeges af en europæisk jury, som består af journalister fra en række forskellige lande, og jury-medlemmerne bruger en stor del af efteråret på at rejse rundt i Europa, og afprøve de forskellige traktorer, og derud fra lave en udvælgelse af vinderen. Men grundet Corona, er en del af prøvekørselerne desværre blevet aflyst i år.

Man har ikke valgt at aflyse konkurrencen, men i stedet har man online udvalgt en vinder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

At man kan kåre en vinder, uden at have haft et indgående kendskab, og uden at have kørt med samtlige traktorer i konkurrencen, kan virke en smule useriøst. Titlen som Årets Traktor er dog heldigvis blot et klistermærke, som der kan monteres på traktorer, og næppe et mærke man udvælger en traktor ud fra i en købsprocess.

Til foråret 2021 kommer Maskinbladets PowerGear-team derimod i marken med netop Massey Ferguson 8S-serien. Glæd jer til en gennemgang og en testkørsel af traktoren med plusser og minusser, og et indgående værktøj, som man netop kan benytte i en beslutningsprocess, når en traktor skal udvælges som det næste køb.

Flere priser

For at kunne brede Årets Traktor endnu mere ud i branchen, valgte man for nogle år siden, at krydre hovedprisen med tre bi-priser i form af Best Utility, Best of Specialized samt Sustainable. I de tre bi-kategorier vandt Valtra med G135 Versu, Fendt med 211 V Vario samt Claas med Axion 960 Cemos.