Lyt til artiklen:

Alle forslag om undersøgelse stemt ned

00:00
Hastighed: ???x
01:05

Abonnementsartikel

En hurtig afstemningsrunde i Folketinget endte med, at der ikke kunne skabes flertal for nogen af de tre forslag, der var i spil, til en undersøgelse af minkskandalen.

I første omgang kunne der ikke samles flertal om nogen af de tre forslag, der var i spil for at få undersøgt forløbet i minkskandalen.

Alle tre forslag er netop stemt ned i Folketinget. Så umiddelbart bliver der hverken en undersøgelseskommission, som foreslået af blå blok, eller en advokatundersøgelse som foreslået af dele af rød blok. Og heller ikke De Radikales forslag om en parlamentarisk høring kunne samle flertal.

Dermed ender spørgsmålet i første omgang i Folketingets Udvalg for Forretningsorden, som skal tage stilling til, hvordan en undersøgelse skal finde sted. Der er fortsat bred enighed i Folketinget om, at der skal være en undersøgelse. Det er kun formen, der er uenighed om.

Blå blok har dog ikke opgivet håbet om at samle flertal om en undersøgelsesform, som muliggør en afdækning af forløbet, hvor afhøringer under vidneansvar bliver en del af undersøgelsen, så det reelle forløb ikke kan kamufleres bag de skriftlige sport i sagen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce