Danske Minkavlere fik masser af politisk opmærksomhed og bevågenhed fra pressen under onsdagens foretræde på Christiansborg, men man venter stadig svar på, om foreningens indspil vil blive fulgt.

Tage Pedersen og resten af delegationen fra Danske Minkavlere fik onsdag eftermiddag lidt mere end 15 minutter til at sætte medlemmerne af Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg ind i, hvordan branchen mener covid-19-situationen i danske minkbesætninger bør håndteres, og det haster med politisk handling.

- Vi får lov til at komme med vores budskaber om, hvordan vi ser man kan løse situationen, og så håber vi jo, at de bringer det videre til deres respektive grupper. Og så tror jeg så meget på demokratiet, at de finder de 90 mandater, der kan løse det her på en fornuftig måde både for samfundet og for minkavlerne, fortæller Tage Pedersen til Maskinbladet på Christiansborg efter mødet, hvor der fra en bred politisk kant blev udtrykt forståelse for minkavlernes situation.

Umiddelbart var der i løbet af mødet med Miljø- og Fødevareudvalget ikke nogen umiddelbare reaktioner på deputationens fremlæggelse. En præsentation, hvor der både blev givet forslag til hvordan man kan få hurtigere gang i aflivningerne på smittede besætninger, og der blev opfordret til at standse aflivningen af raske dyr. Delegationen havde også havde en nordjysk minkavler med, der over for udvalget og til tv fortalte, hvor hårdt det er for de ramte familier at stå igennem mink-krisen.

Venter på svar

Efter mødet så Tage Pedersen fremad, og han efterspørger et snarligt svar på foreningens henvendelse til Fødevaresministeriet, der ifølge formanden lader vente på sig.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi venter på en tilbagemelding fra Fødevareministeriet og Fødevarestyrelsen omkring vores indspil. Det er ti dage siden vi kom med det, så vi skulle meget gerne snart have noget. Avlerne mangler den tilbagemelding, vi skal vide hvad strategien er, vi skal vide om vi kan ændre på zonerne, som vi har et meget, meget stort behov for at få ændret. Og vi skal også vide hvordan fremtiden ser ud for de farme som allerede er aflivet og som vil blive aflivet de kommende dage hvordan de kan komme i gang og hvornår de kan komme i gang i det nye år, fordi, de skal i gang, og det skal de have svar på - også for at kunne få en kassekredit til 2021, lyder det fra Tage Pedersen, som ifølge eget udsagn bliver ved med at bide sig fast i haserne på alle politikerne indtil han og branchen får svar.

I løbet af onsdagen blev branchens krise om muligt forværret, da nye tal for smitte viser en bekymrende udvikling i forhold til covid-19 både hos mennesker og hos mink, og det er skidt nyt.

- Det, der bekymrer mig lige nu, det er at smittestigningen i befolkningen er voldsom - og det gør det jo endnu farligere for mink-farmerne, slutter Tage Pedersen fra Christiansborg.