Abonnementsartikel

Hos Helms TMT-Centret A/S kan man leje en McCormick traktor - eventuelt med forkøbsret.

Når der ruller en fabriksny traktor ud gennem porten hos den danske importør af McCormick traktorer, Helms TMT-Centret A/S, er det ikke nødvendigvis fordi, at den er solgt til kunden, skriver Helms TMT-Centret A/S i en pressemeddelelse.

I nogle tilfælde er traktoren lejet ud - måske på dag- eller ugebasis, måske for en længere periode.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har igennem det seneste år lejet traktorer ud til eksempelvis maskinstationer, kvægbrug, planteavlere, svineproducenter, golfklubber og entreprenører, fortæller Jakob Helms fra Helms TMT-Centret.

- Det er helt individuelt, hvordan lejeaftalerne er skruet sammen. Det sker ud fra kundernes ønsker og behov, som kan være vidt forskellige, påpeger han og uddyber:

Kundetilpassede løsninger

- Når vi får en forespørgsel på leje af en traktor, tager vi en snak med vedkommende. Her spørger vi ind til, hvad traktoren skal anvendes til, hvor stor den skal være, hvor mange timer den skal køre, hvilket udstyr den skal have - og hvordan kunden ønsker at fordele lejebetalingerne over tid.

- På den måde finder vi altid en løsning, som er tilpasset kundens ønsker. Og det hele er ganske enkelt. Ikke noget med indviklede kontrakter, hvor der står en masse med småt, som Jakob Helms udtrykker det.

Som regel står Helms TMT-Centret som ejer for at forsikre traktoren. Forsikringen dækker eksempelvis brand og tyveri, og forsikringspræmien betales sammen med lejen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I udgangspunktet er det os, der står for vedligeholdelsen af traktoren. Men også her kan der være aftalt noget forskelligt fra kunde til kunde, fortæller Jakob Helms.

Mulighed for forkøbsret

Han oplyser videre, at det i en lejeaftale om en traktor kan være aftalt, at kunden har forkøbsret til traktoren. Eller der kan aftales en forkøbsret undervejs, skriver Helms TMT-Centret i pressemeddelelsen.

Ender det med, at kunden køber traktoren, fratrækkes størstedelen af den betalte leje i den faktiske handelspris.

- Når vi laver en aftale om at leje en traktor ud, er det nogen gange, fordi kunden er interesseret i at købe en traktor af den pågældende model. Ved at leje traktoren får kunden mulighed for at prøve den i en periode, inden han eller hun eventuelt beslutter sig for at købe den, forklarer Jakob Helms.

- Vi har et antal forskellige McCormick udlejnings- og demotraktorer på lager. Det sætter os i stand til at tilbyde lejekunder lige de nye traktorer, der passer til deres behov, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lejer traktor for anden gang

Helms TMT-Centret har netop lejet en ny McCormick X7.690 P6 Premium ud til LN Halm for en periode, fordi kunden har brug for en ekstra traktor i halmsæsonen. Sidste år lejede LN Halm også en McCormick X7.6-serie traktor i halmsæsonen.

McCormick X7.690 P6 er på 225 hk og er udstyret med en 6-trins powershift transmission. Traktoren har helstøbt chassis og affjedret foraksel. Desuden er denne model kendt for sin gode vægtfordeling og trækkraft.

- Uanset, om kunderne lejer eller køber, så får de med en McCormick en traktor i topkvalitet. Vi har et stort reservedelslager til traktorerne, og vore fabrikstrænede montører står klar til at rykke ud, når der er behov for det, siger Jakob Helms.