Abonnementsartikel

Lodsejerne i Lille Vildmose har formanden for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensens, støtte.

Lodsejerne i Lille Vildmose kræver nu, at rådmand Hans Henrik Henriksen (S) trækker sine beskyldninger mod dem tilbage - alternativt, at rådmanden dokumenterer sine udtalelser. Ellers vil lodsejerne møde rådmanden i retten.

Det er specielt to udtalelser lodsejerne peger på. Disse to udtalelser - begge fra TV2Nord - indeholder beskyldninger og urigtige påstande, som lodsejerne har svært ved at have siddende på sig. Specielt fordi de er udtalt offentligt og stammer fra en højt placeret offentlig person i deres egen kommune.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rådmand Hans Henrik Henriksen har bl.a. udråbt lodsejerne til lovovertrædere, men det er kommunen selv, der har overtrådt loven. Det blev senest bevist ved Overtaksationskommissionens kendelse tidligere på sommeren, hvor det blev fastslået, at et arbejde på anden mands jord først kan begynde, når erstatning er endelig fastsat. Den regel har kommunen ikke overholdt.

Kommunen har samtidig beskyldt lodsejerne for ikke at overholde loven og har - imod bedre vidende sagt, at de blev nødt til at arbejde hurtigt pga. en EU-deadline for færdiggørelse af deres projekt. Begge dele er forkerte påstande og skal trækkes tilbage.

At kommunen ved politiets hjælp samtidig har prøvet at hindre lodsejerne i at færdes på deres egen jord, betyder at situationen er anspændt. Bæredygtigt Landbrug støtter lodsejerne hele vejen. Ret skal være ret - også i Aalborg.