sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

En ny maskine fra Grimme er nummer et, men hvis arealet eller økonomien ikke er til nye maskiner, så er en brugt GRIMME det oplagte valg.

GRIMME Skandinavien omsætter hvert år rigtig mange nye maskiner, og derfor kommer der også mange brugte maskiner i bytte. De rubriceres i flere grupper, lige fra maskiner til ophug og til maskiner, der certificeres som GRIMME Skandinavien Quality Approved.

- Som udgangspunkt kan alle maskiner fra Grimme repareres og genopbygges, så de fungerer hos en ny kunde. Spørgsmålet er blot, hvor mange penge, det er fornuftigt at smide i en brugt maskine. Som udgangspunkt har vi maskiner i alle prisklasser og i en teknisk stand, som strækker sig fra afhentningsmaskiner, der sælges som beset og til de maskiner, der sælges med GRIMME Skandinavien Quality Approved certifikatet. Herimellem findes en stor gruppe af maskiner, der er eftersete og klargjorte på værkstedet, og som sælges med en eller anden form for garanti, siger Per Rasmussen, salgschef for det danske marked og medejer af GRIMME Skandinavien.

...der anvendes selvfølgelige udelukkende originale GRIMME-reservedele

Per Rasmussen

Her er godt nok ikke nok

Ud over Danmark dækker GRIMME Skandinavien også Norge, Sverige og Finland. Brugte maskiner handles ofte over landegrænser, og derfor kan en brugt maskine med sæsongaranti, sagtens ende hos en kunde langt oppe i Sverige.

- Vi opererer over store afstande, og med sæsonbetonede maskiner, der bare skal fungere, når avleren har brug for det. Derfor foretager værkstedet en minutiøs gennemgang af maskinerne, når de klargøres, og på de maskiner, der sælges med sæsongaranti, skifter vi hellere lidt for meget end lidt for lidt.

- Et leje eller en sliddel er ikke i orden, hvis den bare er god nok. Den skal være 100 procent i orden for både at give kunden en god oplevelse og for at minimere lange ture i servicebilerne for at løse garantiopgaver, siger Per Rasmussen.

Næsten som nyt

Kriteriet, for at en maskine opnår det runde GRIMME Skandinavien Quality Approved certifikat, er ikke så meget maskines årgang, men mere den tekniske tilstand og hvordan maskinen har været serviceret.

- Som tommelfingerregel er der tale om enten nyere maskiner, eller lidt ældre maskiner der har kørt meget lidt, og som har været serviceret efter bogen. Begge maskintyper kommer forbi værkstedet, hvor udførlige checklister sikrer, at maskinen renoveres efter de forskrifter, der ligger bag certifikatet. Renoveringen sker af specialuddannede serviceteknikere, og der anvendes selvfølgelige udelukkende originale GRIMME-reservedele, siger Per Rasmussen.

Brugt kan også tilpasses

Nye maskiner fra GRIMME kan langt hen ad vejen kundetilpasses, så de opfylder specifikke behov til eksempelvis rækkeafstand, gødningsplacering eller renseudstyr.

Hvis det er muligt, tilbyder GRIMME Skandinavien også den service på brugte maskiner. Eksempelvis er det på de fleste læggere fra GRIMME mulighed for at ændre rækkeafstanden. Der er også mulighed for at ændre eller påbygge forskellige former for gødnings- og bejdseudstyr.