Abonnementsartikel

Tre midt- og østjyske landboforeninger inviterer til klimamøde, hvor der bliver kigget på fup og fakta.

Tre midt- og østjyske landboforeninger inviterer til klimamøde, der skal aflive myter og komme med input til, hvad landmanden selv kan gøre på bedriften i klimaets tjeneste, skriver Foreningssekretariatet i en pressemeddelelse. Det sker i LandbrugetsHus i Horsens torsdag den 20. februar.

Meteorolog og vejrvært - Mikael Jarnvig - vil fortælle om jordens og vejrets forandringer. Hvad er reelle problemer, og hvornår er der tale om ganske almindeligt omskifteligt vejr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Viceformand i Landbrug & Fødevarer - Thor Gunnar Kofoed - inviterer indenfor i Landbrug & Fødevarers arbejde med at finde en økonomisk bæredygtig vej til en klimaneutral fødevareproduktion.

På klimamødet vil miljøkonsulent i velas - Anders Søholm - komme med input til, hvilke tiltag landmanden selv kan indføre på bedriften til gavn for både klima og pengepung.

- Klima er et vigtigt emne, som mange har en mening om, men det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned i debatten. Vi vil gerne blive klogere på klimaet og de muligheder, vi har for at tænke klimavenlige løsninger ind på vores bedrifter. Det skal mødet give indspark til, fortæller formand for Østjysk Landboforening, Henrik Nielsen.

Bag arrangementet står Østjysk Landboforening, Vejle-Fredericia Landboforening og Landboforeningen Odder-Skanderborg.