En lang række funktioner som klima, foder, vand, lys, tidsstyring, silovejning, vejning af dyr, ægtælling samt alarmfunktioner er samlet i et avanceret styringssystem.

Rotor A/S gør sig nu også for alvor gældende indenfor fjerkræventilation. I forvejen står firmaet stærkt indenfor især kvægventilation, hvor man i øjeblikket er i gang med at udvikle et nyt tubeventilationssystem til opsamlingspladser.

På NutriFair 2020 præsenterer Rotor A/S en ny, avanceret fjerkræstyring, Argos P1, hvor en lang række funktioner er samlet i ét.

Det gælder klima, foder, vand, lys, tidsstyring, silovejning, vejning af dyr, ægtælling, administration og grafer samt alarmfunktioner, skriver Rotor A/S i en pressemeddelelse.

- Argos P1 fjerkræstyringen er meget brugervenlig med dens 10,5 store skærm, og den kan betjenes fra såvel mobiltelefon som tablet og computer. Vi har allerede installeret Argos P1 i et par fjerkræbesætninger i henholdsvis Hobro og Holstebro, hvor de kører, som de skal, fortæller administrerende direktør hos Rotor, Søren Langsig.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fjerkræventilation

Firmaet præsenterer også sin nye fjerkræstyring på Fjerkrækongressen den 26.-27. februar på Vingsted Hotel & konferencecenter.

Med Argos P1 styringen gør Rotor sig nu også for alvor gældende indenfor ventilationsudstyr til fjerkræ, ikke mindst til æglæggere og opdrætsstalde, men eksempelvis også til økologiske slagtekyllinger.

Firmaets produktprogram til fjerkræ omfatter blandt andet også hejsbare udgangslåger til alle typer fjerkræstalde, hvor de understøtter alle typer ventilationssystemer.

Gardinsystemer

Hertil kommer mekaniske ligetryks- og undertryksventilationssystemer samt diverse gardinsystemer.

På NutriFair præsenterer Rotor også hele sit produktprogram indenfor ventilationsudstyr til kvæg og grise.

Firmaets HVLH loftventilator, en såkaldt brise, til kvægstalde kan flytte store mængder luft ved lave omdrejningstal. Den har fået en ny vingetip, Blå Machete, som øger effektiviteten med fem procent.

Rotor's Sky 4 vejrcomputer giver mulighed for at styre ventilationen i op til fire kvægstalde - eller fire slagtegrisestalde med naturlig ventilation.

Tubeventilation

Desuden er firmaet kendt for sine tubeventilationssystemer, hvor der blæses luft ind gennem store poser ophængt i staldloftet. Tubeventilationssystemet har blandt andet vist sig at kunne forbedre luftkvaliteten i kalvestalde mærkbart.

I øjeblikket er Rotor i gang med at udvikle et nyt tubeventilationssystem specifikt til opsamlingspladser, hvor mange køer står tæt samlet.

Firmaets produktprogram omfatter også lavenergi-ventilatorer.

- Uanset hvor vore anlæg skal installeres, kan vi altid tilpasse udstyret til de bygningsmæssige rammer på stedet. I øvrigt servicerer vi ventilationsanlæg af alle fabrikater, fortæller administrerende direktør hos Rotor, Søren Langsig.