Vanen tro afholder Scantruck den årlige ScanMek udstilling på hovedbasen i Skive fredag og løredag i uge 3. Denne gang bliver det med særlig fokus på japanske Komatsu, som man i 2020 overtog importen af for 10 år siden.

Ganske passende bliver det da også Komatsu, der tager hovedrollen på nyhedssiden ved ScanMek. Der bliver danmarkspremiere på den nye 26 tons gummihjulslæsser WA475-10, som Komatsu første gang trak klædet af på Bauma 2019 i München. Først nu kommer den egentlige lancering, og i Danmark kommer det til at foregå på ScanMek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden bliver der tale om en europæisk premiere, når Scantruck lancerer en ny Komatsu-gravemaskine med intelligent maskinstyring.

rich-media-2
Det er dog primært på entreprenør-siden, at der er store nyehder på ScanMek anno 2020.

Ekspertisen flyttede med

Scantruck overtog Komatsu importen fra KFD i Vejen, som ikke klarede finanskrisen, og sammen med overtagelsen af importen, overtog man også nogle af de Komatsu-eksperter, som var ansat hos KFD.

- Vi var en halv snes stykker, der sagde ja tak til tilbuddet om at fortsætte med Komatsu hos Scantruck. Siden er også andre fulgt efter, efter at de havde været ude at snuse til andre muligheder i en periode?, fortæller Poul Erik Nielsen, som af mange går under navnet Mr. Komatsu. I 2020 runder Poul Erik Nielsen 35 år som Komatsu-mand, idet han begyndte med Komatsu i 1985.

- Det har været spændende at følge udviklingen gennem så mange år. Inden for de seneste 15 år er brændstofforbruget på maskinerne halveret. Alene de seneste 10 år, hvor Scantruck har haft Komatsu-importen, er førerkomforten kommet op på et helt anderledes niveau.

rich-media-3
I 2020 runder Poul Erik Nielsen 35 år som Komatsu-mand, idet han begyndte med Komatsu i 1985. Foto: Scantruck.

Han fortæller også, at import og forhandler-leddet også har ændret sig på de sidste 10 år:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den tidligere importør, KFD, og Scantruck er to vidt forskellige butikker. I Vejen var der kun import og forhandling af Komatsu. Hos Scantruck er der en bred palette af førende maskinmærker, som hver især får opmærksomhed med forskellige produktspecialister, men som samtidig støtter hinanden. Scantruck har jo et godt økonomisk fundament med en god organisation, og det giver nogle rigtig stærke muligheder, påpeger Poul Erik Nielsen.