En slagter på Vestervej 21 på Rømø blev i går lukket af Fødevarestyrelsens Rejsehold. Virksomheden var ikke tilmeldt smileykontrollen, og dyr var slagtet uden den lovpligtige dyrlægekontrol.

Forbrugere der har købt fåre- eller lammekød fra denne slagter skal levere varerne tilbage eller smide dem ud, lyder anbefalingen fra Fødevarestyrelsens Rejsehold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salg af fødevarer fra adressen har ikke været registreret hos Fødevarestyrelsen. Dermed har virksomheden ikke været underlagt Fødevarestyrelsens smileykontrol af blandt andet hygiejne og skadedyrssikring.

Måske syge dyr

Styrelsen meddeler, at håndteringen af kødet endvidere er sket i en beskidt, tidligere hestestald, blandt bildæk og spindelvæv. I et udhus uden kølefaciliteter fandt Rejseholdet tre slagtekroppe og et parteret og pakket lam uden dokumentation for, om dyrene har været underlagt den lovpligtige dyrlægekontrol. Dermed kan Fødevarestyrelsen ikke afvise, at dyrene har været syge, inden de blev slagtet.

Ejeren har afvist at oplyse Fødevarestyrelsen om, hvem der har købt kød fra ejendommen.

Derfor opfordrer Fødevarestyrelsen de, der har handlet med ejeren, til at levere varerne tilbage eller smide dem ud, da fødevarerne kan være sundhedsskadelige.