Agritechnica: Det helt centrale på standen hos Danfoil er deres AirHammer sprøjte som er den største i produktprogrammet. Selvom den nye AirHammer blev lanceret sidste år, er der stadig nyheder gemt i den store sprøjte. AirHammer kan som noget nyt fra Danfoil nu fås som en combi-sprøjte, det vil sige at sprøjten både kan anvendes med opblanding i tanken, samt med tilsætning gennem injektionssystemet. Derved er det nu muligt at anvende markkort både til at styre væskemængden i hovedtanken, men også anvende markkort til hver enkelt injektionspumpe. Det betyder at der kan anvendes op til seks markkort på en gang, hvilket giver mulighed for en skræddersyet sprøjtning til den enkelte mark - mere præcist end hvis man kun anvendte et markkort til hovedtanken, eller udførte en plansprøjtning.

- Sprøjtetanken indeholder helt op til 10.000 liter og dermed rækker en tankfuld til 300 hektar, som ifølge Martin Sørensen, administrerende direktør hos Danfoil, giver den sprøjte i verden med størst kapacitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- AirHammer har nu kørt i tre sæsoner i Østeuropa, hvor den har vist sin kvalitet og robusthed. Fremadrettet vil det også være Østeuropa, der primært vil være aftagere til denne model, siger Martin Sørensen.

Trailer-sprøjter har stadig den største efterspørgsel på det tyske marked, men der er flere der bliver interesseret i selvkørende og spørger ind til dem.

- Der er mange interesserede i en selvkørende sprøjte, men nå alt kommer til at er der meget få der kan udnytte en selvkørende sprøjte, og dermed bliver det det for dyrt i forhold til at køre med en trailersprøjte, uanset om det er en Danfoil eller ej, forklarer Martin Sørensen.

Airforce 1

Danfoil lancerer også et re-design af deres selvkørende sprøjte AirForce 1. Modellen er opgraderet til en HP-model (High Performance). Den 238 hestekræfters motor fra Perkins er skiftet ud til fordel for en 300 hestes John Deere motor.

- Som det ser ud lige nu, har vi efterspørgsler på den selvkørende AirForce 1 sprøjte i Tyskland, men der mangler stadig nogle godkendelser for at det kan lade sige gøre at sende dem over grænsen, ifølge Martin Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er nu også muligt at udstyre Airforce 1 med et 4640 GPS Display fra John Deere. I forbindelse men lanceringen af AirForce 1 HP opgraderes Rough Terrain Control bomstyring til RTC v 2.0, således, at der nu både er aktiv bom og aktiv chassis kompensering.

- Der bliver solgt lidt flere selvkørende sprøjter nu end der tidligere. Salget er ved at være oppe på samme niveau som det var for flere år tilbage, men jeg tror ikke at salget er forsat stigende, siger Martin Sørensen, som ikke har en forklaring på hvorfor salget faldt en årrække.