Abonnementsartikel

Fødevarestyrelsen undersøgte sidste år 12.000 prøver for medicinrester. I fem prøver blev der fundet overskridelser af grænseværdierne.

Der bliver holdt et skarpt øje med forekomsten af medicinrester i kød, mælk og æg, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. I 2018 undersøgte Fødevarestyrelsen cirka 12.000 prøver fra kød, mælk og æg m.m. for rester af blandt andet antibiotika, smertestillende stoffer og en række forbudte stoffer og hormoner, som kan have en ydelsesfremmende effekt.

Prøveresultaterne er opløftende. I 2018 blev der kun fundet fem overskridelser af EU's grænseværdier for tilladte lægemidler, og der blev ikke fundet rester af forbudte stoffer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Myndighederne tager hvert år stikprøver af kød, mælk, æg m.m. både på slagterier og i besætninger for at sikre sig, at der ikke findes ulovlige rester af medicin. Ved fund af ulovlige rester bliver der altid fulgt op med besætningsbesøg og afklaring af årsagen. For at undgå medicinrester i fødevarerne stiller EU mange krav til landmandens brug af medicin til dyr, der skal sendes til slagtning eller som leverer æg, mælk eller honning. Resultaterne for 2018 viser, at der stadig ikke er grund til at frygte medicinrester i vores mad.