Abonnementsartikel

Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold finder melatonin hos nordjysk minkavler. Op til 5.000 mink kan være behandlet med stoffet, der får minkenes pels til at udvikle sig hurtigere.

Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold har ved en uanmeldt kontrol fundet et ulovligt hormon i en minkbesætning i Nordjylland, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. Der er tale om hormonet melatonin, der får minkenes pels til at udvikle sig hurtigere, så pelsningen kan fremskyndes.

Melatonin er ikke lovligt at bruge til husdyr i Danmark. Hormonet anvendes til mennesker med søvnbesvær eller jetlag og er receptpligtigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den nordjyske minkfarm fandt Veterinærrejseholdet hormonimplantater i flere af minkene. Fødevarestyrelsen skønner, at minkavleren kan have behandlet op mod 5.000 mink med det ulovlige hormon. Minkavleren er derfor politianmeldt.

Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold har endvidere forbudt minkavleren at flytte dyr og kadavere fra ulovligt behandlede dyr. De døde dyr vil blive destrueret og kan dermed ikke bruges til dyrefoder. Der er dermed heller ikke nogen risiko for, at det ulovlige hormon ender i fødevarer.