På en mark ved Kotel I/S ved Drengsted i det sønderjyske kunne man lørdag den 12 oktober opleve noget helt specielt. Der blev arrangementet "Store Snitter Dag 2019" afholdt, hvor specielt snitter udstyr af ældre karakter var samlet.

rich-media-1
John Deere 4440 og 4640 klar til at komme i marken. Som det ses kom der lidt byger i løbet af dagen. Billede Emil H. Mariegaard.

- Idéen til arrangementet startede for tre år siden, hvor jeg og nogle kammerater var på tur til John Deere i Mannheim, idéen om en større og fælles snitter dag blev luftet her. Efter turen begyndte planlægningen så småt, og i 2018 afholdte jeg en græsdag, hvor der blev samlet cirka 20 maskiner. Dette arrangement var ikke annonceret for offentligheden. Med opvækst i grøntørrings branchen og mange år på bagen med teknologi til grovfoder er det svært ikke at have passion for det gamle udstyr, fortæller Jesper Lange fra ACJ Maskiner, som er arrangøren bag Store Snitter Dag 2019.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Der bliver hurtigt skårlagt græs. Billede Emil H. Mariegaard.

- Efter arrangementet i 2018 var der flere der spurgte hvorfor at arrangementet ikke var annonceret, og vi fandt hurtigt ud af at interessen for de ældre maskiner var ret høj. Vi planlagde derfor Store Snitter Dag 2019, hvor vi gjorde lidt mere ud af arrangementet og inviterede forskellige maskiner fra nær og fjern. Hvilket gjorde at vi i år var i alt cirka 45 maskiner, og omkring 1.000-1.200 besøgende som slog vejen forbi. Grundet den store interesse er der også planlagt et nyt arrangement engang ude i fremtiden, lyder det fra Jesper Lange.

De 45 maskiner fik i alt snittet 25 hektar græs, som skal bruges på et lokalt biogas anlæg.