Lyt til artiklen:

Ny milepæl for Claas Jaguar Terra Trac

00:00
Hastighed: ???x
02:26

Tilbage i slutningen af 2018 satte Claas egne produceret bælter på deres snitter, og senere startede produktionen af Terra Trac til Jaguar snitterne, bælterne skulle gøre at, der blev passet bedre på jorden, så man undgik traktose, opkørsel af markerne og mere trækkraft. Det skulle være en snitter der kan komme gennem de sværeste betingelser i marken.

Forklare Danish Agro i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jaguar Terra Trac maskine nr 100 rullede af produktionsbåndet 4. februar i Harsewinkel, og vil blive leveret til det nord amerikanske marked i løbet af nogle uger. Modellerne der hører ind under Terra Trac snitterne, er Jaguar 960 og Jaguar 990 med henholdvis 653 og 925 hk.

Skånsom finsnitter med intelligent styring

Se også:

Skånsom finsnitter med intelligent styring

Ren trækkraft fra bælterne

Det velkendte Terra Trac er kendt for sin funktion Headland Protection, eller forager beskyttelse hvor de to centrale støtteruller trækkes ud hydraulisk, og løbehjulet trækkes fra land, så længden reduceres af kontaktfladen væsentligt, så bælterne får betydeligt reduceret kontakt med jorden ved vending. Når majs høstes under ekstreme forhold, som man kan støde på i Nordtyskland eller Danmark, holder larvefødderne hjulspordannelsen nede, og giver maksimal trækkraft, skriver Danish Agro.

- Som et resultat af længden af larvefødderne og akselafstanden, der er længere end den på hjul, kan Jaguar Terra Trac ikke matches på grund af den glatte kørsel, når den krydser midterste hjulspor eller oversvømmende vandingsrygge, fortæller senior vicepræsident Dominik Grothe.

rich-media-3
Her ses tydeligt systemet Headland Protection, der skubber løbehjulet op foran og støtteruller ned, for at skåne oprivning af jorden ved vending Foto: Pressefoto.

Det amerikanske marked

Det amerikanske marked har taget lige så godt imod Jaguar Terra Trac snitterne som i europa, hvor de har ligende udfordringer som i europa, når majs og græs skal snittes i staterne.

Nordamerika er også destinationen for den nr 100 Jaguar Terra Trac. Denne maskine med serienummer 49900100 vil i første omgang blive brugt til teknisk træning under Jaguar camp planlagt til april, skriver Danish Agro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når du ensilermajs på kunstvandede marker i de vestlige stater, har du at gøre med meget høje udbytter, som kræver tilsvarende høj motorydelse, hvis du skal høste effektivt. Det er derfor, vi har brug for de 925 hk´s maksimal effekt af Jaguar 990, fortæller Matt Jaynes, produktionschef hos Claas Amerika.

rich-media-5
Udstyret med 635 mm brede bælter har Jaguar en udvendig bredde på mindre end 2,99 m og kan derfor køre på offentlig vej. Foto: Pressefoto.