Abonnementsartikel

Bejstrup Maskinstation mangler at snitte 35 til 40 procent af årets areal med majs.

Majshøsten 2019 er i fuld gang i hele landet. Dog er der nogle områder, hvor de kæmper mod de våde marker. Hos Bejstrup Maskinstation er majshøsten også i fuld gang, dog er der godt at køre hos de fleste af kunderne. De første dage af majshøsten var lidt udfordrende, men en periode med stabilt vejr har hjulpet på de våde marker.

- Indtil nu har der ikke været de store problemer med at køre på markerne, men det kan hurtigt ændre sig, hvis der kommer en periode med meget vand. Udbytterne ser meget fornuftige ud i år, og vi regner med 10 til 15 procent over normaludbytterne, fortæller Per Kold Kristiansen, medejer af Bejstrup Maskinstation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Her er det en Krone BigX 800, som fylder vognene med majs.

Der er i år seks finsnittere, som skal arbejde sig igennem cirka 5.000 hektar med majs. Derforuden er der to finsnittere, som koncentrerer sig om at snitte de sidste slæt græs for i år. Den ene af de i alt otte finsnittere, som kører hos Bejstrup Maskinstation er en Krone BigX 800, som hovedsageligt bliver brugt i forbindelse med snitning af majs.

- Der mangler stadig omkring 35 til 40 procent af de 5.000 hektar majs, vi skal snitte i år. Vi håber, at vejret holder, så vi kan komme igennem de sidste uden de store udfordringer, siger Per Kold Kristiansen.