Bounum Maskinstation har til sæson 2019 investeret i en ny finsnitter. Finsnitteren er større og stærkere end de finsnittere maskinstationen tidligere har kørt med. Den store V8 motor som trækker maskineriet, kommer fra FPT og har en slagvolumen på 20,1 liter. V8 motoren yder maksimalt 911 hestekræfter og 4.095 newtonmeter.

Den nye finsnitter er en New Holland FR 920, som i disse dage er i fuld gang med majshøsten hos Bounum Maskinstation. Chaufføren på finsnitteren er Jørgen Bruun, som før kørte med en mindre New Holland finsnitter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den nye snitter har cirka en tredjedel flere heste, og har tilsvarende en tredjedel større kapacitet end den jeg kørte med før, og når maskinen yder maksimalt, kommer der op til 330 tons majs igennem i timen, fortæller Jørgen Bruun.

rich-media-2
Op til 330 tons majs i timen giver traktorførerne noget at se til.

Øget kapacitet

Den øget kapacitet stiller flere krav til forholdene i stakken men også til maskinerne. Når kapaciteten øges en tredjedel, så er der også brug for mere fokus på komprimeringen, og derfor køres der med en gummiged og en traktor med dozerblad i stakken, for at komprimeringen er tilfredsstillende.

- Den store forskel fra FR 600 jeg kørte med før og så til den nye FR 920 jeg kører med nu, er kapaciteten. Derudover ligner de to snittere meget hinanden. Jeg er godt tilfreds med forsat at køre med en gul snitter, siger Jørgen Bruun.

rich-media-3
Der køreres med en gummiged og en traktor med dozerblad for opnå det bedste resultat.