Abonnementsartikel

I år sender Asmildkloster Landbrugsskole hele 111 landmænd ud i landbrugserhvervet.

De 111 nyudannede er fordelt med 83 faglærte landmænd og 28 EUX Landmænd.

- Det er ny rekord i Danmark, hvilket vi er meget stolte af, siger souschef Lars Mogensen, Asmildkloster Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det vidner om, at mange unge fortsat har tror på en fremtid for danmarks landbrug. Der findes mere end 100 erhvervsuddannelser i Danmark og landmandsuddannelsen er faktisk den 7. største erhvervsuddannelse. Unge som er uddannet landmænd er en efterspurgt arbejdskraft. Mange af de unge starter i erhvervet nu og er parate til at gøre en forskel for dansk landbrug. Nogle af de nyuddannede landmænd har allerede nu besluttet sig for at læse videre på produktionslederuddannelsen, som starter første 1. september på Asmildkloster Landbrugsskole, fortæller Lars Mogensen.

rich-media-2
De faglærte landmænd havde nomineret ni lærepladser, som alle har gjort en ekstraordinær indsats for deres elever. Årets vinder blev Nørremark I/S. Pressefoto.

I forbindelse med dimensionsfesten, hvor der deltog mere end 400 gæster uddelte Asmildkloster Landbrugsskole for første gang en nystiftet pris som "Årets Læreplads".

- Vi har stiftet prisen for at sætte fokus på de mange gode lærepladser der findes indenfor danmarks landbrug. De faglærte landmænd havde nomineret ni lærepladser, som alle har gjort en ekstraordinær indsats for deres elever, fortæller Lars Mogensen, Asmildkloster Landbrugsskole.

Årets vinder blev Nørremark I/S.

rich-media-3
Forstander Lars Møgelbjerg Andersen (t.v.) sammen med Asger Brøndum (t.h.) der fik en pris for sin indsats på de årlige summercamps. Pressefoto.